αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕκατομμυριούχοι αναζητούν «tailor made» σπίτια στην Ελλάδα, κατά παραγγελία

Εκατομμυριούχοι αναζητούν «tailor made» σπίτια στην Ελλάδα, κατά παραγγελία

Παρότι το εγχείρημα της προσέλκυσης ατόμων υψηλής εισοδηματικής κατηγορίας εμφανίζει σημαντικό βαθμό δυσκολίας, οι έως τώρα πρωτοβουλίες με κυρίαρχη το καθεστώς του φορολογικού κατοίκου (non-dom) έχουν αποδώσει καρπούς ή έστω έχουν προκαλέσει κινητικότητα στην, εν πολλοίς ρηχή, ελληνική αγορά ακινήτων. Αυτό εκτιμούν παράγοντες του κλάδου, οι οποίοι κάνουν λόγο-ήδη από όταν ξέσπασε το πρώτο κύμα πανδημικής κρίσης- για ισχυρή άνοδο της ζήτησης για πολυτελείς κατοικίες.

Εσχάτως παρατηρείται μία καινούργια τάση. Αυτή της παραγγελίας από πολυεκατομμυριούχους κατοικιών και διαμερισμάτων που διαθέτουν εξεζητημένα χαρακτηριστικά και ιδιαίτερες, λειτουργικές ή αρχιτεκτονικές προδιαγραφές.

Όπως αναφέρει στο Capital.gr o Φώτης Γιόφτσιος επικεφαλής της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Ten Brinke, πλέον αποτελούν υπολογίσιμο όγκο οι περιπτώσεις ιδιαίτερα εύπορων Ελλήνων ή ξένων αγοραστών ακινήτων που ζητούν την κατασκευή ενός οικιστικού ακινήτου με μοναδικά χαρακτηριστικά. “Υφίσταται μία κατηγορία αγοραστών, Ελλήνων και αλλοδαπών που είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν υψηλά ποσά για την ανάπτυξη μίας κατοικίας βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών που θέτουν οι ίδιοι.

Για παράδειγμα, η δημιουργία αποκλειστικών χώρων ή η χωροταξική διαμόρφωση του υπνοδωματίου, προκειμένου να διαθέτει θέα σε συγκεκριμένο σημείο του ορίζοντα είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που ζητά η εν λόγω κατηγορία εύπορων αγοραστών” εξηγεί.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως προσθέτει, ενδέχεται μία τέτοιου είδους παραγγελία να οδηγήσει στην τροποποίηση του συνολικού σχεδιασμού ενός συγκροτήματος κατοικιών που, εν τέλει, ευλόγως, προορίζεται για υψηλής εισοδηματικής κατηγορίας ενοίκους.

Αυτό το προϊόν, που αναμφισβήτητα δεν απευθύνεται παρά σε ένα κλάσμα των υποψήφιων αγοραστών κατοικίας αλλά αντιπροσωπεύει πολύ υψηλότερη προστιθέμενη αξία, σε σχέση με τα πιο προσιτά διαμερίσματα, απουσιάζει από την ελληνική αγορά, όπως σημειώνει ο κ. Γιόφτσιος.

Αυτή τη στιγμή, η ολλανδικών συμφερόντων Ten Brinke υλοποιεί σε όλη την Αττική συνολικά δέκα οικιστικά έργα, από τα οποία περισσότερα βρίσκονται στα Νότια Προάστια. Ενισχύοντας τον οικιστικό τομέα δραστηριότητας, η εταιρεία έχει ιδρύσει την Ten Brinke οικιστική ανάπτυξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =