αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Εδώ και 20 χρόνια ταξιδεύω full-time, βγάζοντας χρήματα»: Εξηγεί ένας άνθρωπος που το έχει καταφέρει

«Εδώ και 20 χρόνια ταξιδεύω full-time, βγάζοντας χρήματα»: Εξηγεί ένας άνθρωπος που το έχει καταφέρει

Είναι το όνειρο πολλών ανθρώπων: Να καταφέρουν να ταξιδεύουν, ενώ παράλληλα βγάζουν χρήματα. Ο Patrick Schulte το έχει καταφέρει. Πριν από περίπου 20 χρόνια παραιτήθηκε από τη δουλειά του, και έκτοτε ταξιδεύει full-time και βγάζει χρήματα.

Μαζί με την σύζυγο του, έχουν ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Από την Αργεντινή, ως την Αλάσκα και την Ευρώπη.

Eνώ είχαν μια στρωμένη ζωή στις ΗΠΑ, αποφάσισαν να κάνουν την μεγάλη αλλαγή. «Η γυναίκα μου και εγώ είχαμε αποφασίσει ότι χρειαζόμασταν μια περιπέτεια στη ζωή μας. Συγκεντρώσαμε τις οικονομίες μας, πουλήσαμε όλα τα υπάρχοντά μας, αγοράσαμε ένα σκάφος και ξεκινήσαμε για να πλεύσουμε σε όλο τον κόσμο», λέει ο ίδιος σε άρθρο του στο makingsenseofcents.com.

«Οικονομικά αυτό δεν έβγαζε πολύ νόημα, ειδικά πριν από 20 χρόνια, όταν το να είσαι digital νομάς ήταν σχεδόν αδύνατο. Αλλά ήμασταν νέοι, δεν είχαμε χρέη και ήμασταν εξοπλισμένοι με αυτοπεποίθηση» σημειώνει.

Klein Bonaire

Οι δυο τους είχαν κάνει και άλλα ταξίδια στο παρελθόν και τους άρεσε όλη αυτή η ιδέα. Έτσι αποφάσισαν να μην χάνουν χρόνο και να «βουτήξουν» στο τολμηρό εγχείρημα.

«Είμαστε πλέον full-time world travelers εδώ και 20 χρόνια», λέει. Και εξηγεί ότι έχουν ταξιδέψει με ιστιοπολοικό, αλλά και με βαν ή τροχόσπιτο σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Όμως πως βγάζουν χρήματα; «Στην πορεία κέρδισα τα προς το ζην μέσω χρηματιστηριακών συναλλαγών, καθώς και από τη συγγραφή δύο βιβλίων και την έναρξη μιας online επιχείρησης επενδύσεων για να διδάξω σε άλλους το πως να αποκτήσουν έναν παρόμοιο τρόπο ζωής», λέει ο Patrick.

1965 Bluebird Wanderlodge

Μια προσπάθεια που φυσικά δεν είναι εύκολη. Είναι σημαντικό, για παράδειγμα, να παρακολουθείς συνεχώς τις δαπάνες σου. Δεν υπάρχουν περιθώρια για να… πέσεις έξω. «Για πολλά χρόνια η γυναίκα μου είχε μαζί της ένα μικρό σημειωματάριο όπου κι αν πηγαίναμε. Έγραφε όλα όσα ξοδέψαμε- και εννοώ τα πάντα. Θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε μια αγορά, να αγοράσουμε φρούτα αξίας δέκα σεντ και εκείνη να έβγαζε αυτό το βιβλίο για να το σημειώσει» θυμάται ο Patrick.

«Γνωρίζοντας πού πηγαίνουν τα χρήματά σας, μπορείτε να κάνετε αλλαγές που μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά. Αυτές οι διαφορές μπορεί να μην είναι εμφανείς σε καθημερινή βάση, αλλά όταν πολλαπλασιάζονται επί ένα μήνα ή ένα έτος, τα ποσά μπορεί να είναι εκπληκτικά» συμπληρώνει.

«Ένα πράγμα που έχω ξεκινήσει εδώ και χρόνια, και συνεχίζω να κάνω σήμερα, είναι να μην αγοράζω τίποτα χωρίς να το θελήσω τουλάχιστον τρεις φορές. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξαλείψετε τις αυθόρμητες δαπάνες στη ζωή σας. Τουλάχιστον σας αναγκάζει να προχωρήσετε σε μια διαδικασία σκέψης για την κάθε αγορά», λέει.

Work

Το ζεύγος έχει σήμερα δύο παιδιά, 12 και 10 ετών, τα οποία ταξιδεύουν μαζί τους. «Είναι ταξιδιώτες του κόσμου που δεν έχουν ζήσει ποτέ σε ένα παραδοσιακό σπίτι στη στεριά. Αποκαλούν ένα σκάφος ως το σπίτι τους. Μιλούν δύο γλώσσες. Δεν έχουν πάει ποτέ σε κανονικό σχολείο», λέει ο ίδιος. Ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι: «Και πάλι, ο καθένας είναι διαφορετικός και οι επιλογές που έχω κάνει δεν θα ταιριάζουν σε όλους, αλλά το θέμα είναι να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν εναλλακτικές».

Και καταλήγει: «Έχω ταξιδέψει σε 70 χώρες φέρνοντας μαζί μου το σπίτι μου (σκάφος, βαν VW, τροχόσπιτο). Νιώθω ότι μεγάλωσα δύο καλούς νέους ανθρώπους, έχω έναν υπέροχο γάμο, επιτυχία στις επιχειρήσεις και έχω ζήσει πραγματικά τα όνειρά μου».

Ο ίδιος «τρέχει» σήμερα την πλατφόρμα Wanderer Financial μέσα από την οποία στοχεύει να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να επενδύσουν με επιτυχία, ώστε να μπορούν και αυτοί να ζήσουν μια οικονομικά ανεξάρτητη ζωή. Ενώ bloggάρει εδώ και χρόνια στο bumfuzzle.com, παραθέτοντας τις εμπειρίες από τα ταξίδια του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =