αρχικηVIRALΕδώ είναι 5 πράγματα που θα σου συμβούν αν ξεκινήσεις να ταξιδεύεις μόνος σου

Εδώ είναι 5 πράγματα που θα σου συμβούν αν ξεκινήσεις να ταξιδεύεις μόνος σου

To λεγόμενο solo travelling γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Σίγουρα, η εξερεύνηση του κόσμου μαζί με κάποιον άλλο/η θα σας χαρίσει αξέχαστες αναμνήσεις. Αλλά τα ταξίδια όταν είστε ελεύθεροι και μόνοι, θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας- και πόσο μακριά είστε έτοιμοι να πάτε.

Εδώ είναι 5 θετικά πράγματα που θα σου συμβούν αν ξεκινήσεις να ταξιδεύεις μόνος/η σου.

1) Θα μάθεις να ξεπερνάς τους φόβους σου

Ναι, σε ένα τέτοιο ταξίδι μπορούν πολλά πράγματα να πάνε στραβά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πεθάνετε. Αλλά θα συναντήσετε απρόσμενες καταστάσεις που θα πρέπει να τις διαχειριστείτε μόνοι σας. Εσείς θα πρέπει να πάρετε την κάθε απόφαση. Όλο αυτό φυσικά θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τους φόβους σου και να δεις στην πράξη ότι όλα μπορούν να ξεπεραστούν.

2) Είναι χρήσιμο να περνάς χρόνο μόνος

Έχουμε γράψει και άλλα άρθρα για αυτό. Συνήθως, αντί να μας κάνει να νιώθουμε ήρεμοι και γαλήνιοι, η έλλειψη άλλων ανθρώπων τριγύρω, μας προκαλεί συναισθήματα άγχους, μοναξιάς και εγκατάλειψης. Κι όμως, οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο περνούν χρόνο μόνοι. Είναι μία από τις απλές συνήθειες που έχουν στη ζωή τους. Και αποκομίζουν σημαντικά οφέλη. Ποια μπορεί να είναι αυτά; Θυμήσου το άρθρο: Περνάς χρόνο μόνος; Εδώ είναι 6 εκπληκτικά πράγματα που θα σου συμβούν.

3) Θα κάνεις φίλους

Το να ταξιδεύεις μόνος δεν σημαίνει ότι νιώθεις μόνος. Οσοι ταξιδεύουν μόνοι αναζητούν τα ίδια πράγματα με εσάς. Θα γνωρίσεις τέτοιους ανθρώπους και ίσως θα ανακαλύψεις ότι έχετε αρκετά κοινά ενδιαφέροντα. Μην εκπλαγείτε αν αυτές οι ομοιότητες περιλαμβάνουν φόβους, αμφιβολίες και άλλα πράγματα για τα οποία δεν είστε ιδιαίτερα περήφανοι. Είναι εύκολο να κάνεις φίλους με συνταξιδιώτες όταν είσαι ελεύθερος/η. Δεν υπάρχουν δισταγμοί και υπερβολική σκέψη για το τι θα πείτε. Απλά έρχεστε κοντά για να γνωριστείτε. Όλοι είστε μόνοι άλλωστε, στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή.

4) Μπορείς να δουλέψεις για ένα δικό σου project

Σκέφτεστε να αναπτύξετε ένα δημιουργικό project; Είτε γράφετε βιβλία, είτε αναπτύσσετε ένα νέο επιχειρηματικό πλάνο, είτε παίζετε κιθάρα, το να ταξιδεύετε solo σας παρέχει την ευκαιρία – και την έμπνευση – για να αξιοποιήσετε αυτές τις επιθυμίες. Όταν δεν είστε προσκολλημένοι… στις απαιτήσεις των άλλων, πιθανότατα θα είναι πιο εύκολο να καλλιεργήσετε τη δημιουργικότητά σας. Θυμήσου και το άρθρο: Στο νησί που δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο: Πως είναι να δουλεύεις με το laptop σου από τις Σπέτσες.

5) Πιθανότατα θα βελτιώσετε τις γλωσσικές σας δεξιότητες

Αυτό ισχύει κυρίως αν ταξιδεύεις στο εξωτερικό, όπου όλοι μιλούν… κάποια άλλη γλώσσα. Α, και δεν θα υπάρχει κανείς εκεί για να σε βοηθήσει. Η βουτιά σε μια ξένη κουλτούρα (και γλώσσα) είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να διαλύσετε το εκάστοτε γλωσσικό εμπόδιο. Όταν ταξιδεύετε με άλλους, είναι πιο πιθανό να βασιστείτε σε αυτούς για βοήθεια στη μετάφραση. Και, ας το παραδεχτούμε, είναι μεγάλες οι πιθανότητες να επικοινωνείτε μεταξύ σας στη μητρική σας γλώσσα. Όταν είσαι μόνος, από την άλλη, είσαι αναγκασμένος να εξασκείς συνεχώς τη νέα γλώσσα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + seventeen =