αρχικηVIRALΕδώ είναι 11 ωραία μέρη για να κάνεις βόλτες στην Αθήνα, τώρα που τελείωσε η καραντίνα

Εδώ είναι 11 ωραία μέρη για να κάνεις βόλτες στην Αθήνα, τώρα που τελείωσε η καραντίνα

Από σήμερα η καραντίνα δεν ισχύει πλέον. Τώρα μπορείς να πάρεις το αντισηπτικό σου, δύο φίλους σου, και να πας σε οποιοδήποτε ανοιχτό μέρος για να κάνεις την βόλτα σου. Μπορείς να το κάνεις ακόμα και μόνος σου. Το in2life.gr έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα με μερικά ωραία μέρη στην Αθήνα, για να κάνεις τις βόλτες σου τώρα που έληξε η καραντίνα. Εδώ είναι 11 από αυτά.

Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χαζεύοντας την Ακρόπολη, ξεστρατίζοντας προς τα σκαλάκια του Ηρωδείου, επιστρέφοντας πάλι για να κατηφορίσουμε ως εκεί που ξεκινά το πλακόστρωτο του Πικιώνη.

Στον λόφο του Φιλοπάππου, ακολουθώντας αυτό ακριβώς, το ωραιότερο πλακόστρωτο της Αθήνας, και σκαρφαλώνοντας ως το μνημείο ενός Ρωμαίου έπαρχου από τη Συρία που αγάπησε την πόλη τόσο πολύ που ζήτησε να θαφτεί εδώ –κι εκείνη σε αντάλλαγμα του χάρισε το όνομα του ωραιότερου λόφου της.

Στα βραχάκια του Αρείου Πάγου, με αυτή την πανοραμική θέα που πιάνει από Αρχαία Αγορά μέχρι Αιγάλεω και θάλασσα.

Στον λόφο του Στρέφη, που είναι μακράν ο πιο παραγνωρισμένος λόφος της πόλης. Αν δεν τον έχεις ξανασκαρφαλώσει, ετοιμάσου για πολλά χωμάτινα μονοπάτια, πολύ πράσινο και πολλή αστική ομορφιά στη θέα.

Στην παραλιακή περαντζάδα από το Φάληρο ως τον Άλιμο, με το θαλασσινό αεράκι να μας ανακατεύει τα μαλλιά. Και με ποδήλατα, ακόμα καλύτερα.

Στη Μαρίνα του Φλοίσβου και τα καταπράσινα παρκάκια που την αγκαλιάζουν, με παγωτό χωνάκι στο χέρι και το βλέμμα στη θάλασσα.

Στα σοκάκια των Αναφιώτικων, ανάμεσα σε μπλε παραθυρόφυλλα και φωτογραφίες του Ρούκουνα και γάτες που χουζουρεύουν αδιάφορες για το δράμα που ζήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην παραλιακή περαντζάδα της Πειραϊκής, με φόντο τα αρχαία τείχη του Θεμιστοκλή από τη μια και το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού από την άλλη.

Στο γιγάντιο Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι, που μην κοιτάς που δεν το μνημονεύουμε συχνά, είναι η απόλυτη ανοιξιάτικη βόλτα στον αθηναϊκό βορρά –κι έχει και την μοναδική γοτθική εκκλησία της πόλης, για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής και του sightseeing.

Στο Αττικό Άλσος στο Γαλάτσι, που –ομολόγησέ το, ντροπή δεν είναι– αν δεν μένεις κάπου στα πέριξ δεν το έχεις εξερευνήσει όσο του αξίζει.

Στο κέντρο-κέντρο, το Εμπορικό Τρίγωνο, την «κάτω» Ερμού που περνά μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού και τα στενάκια σε Γκάζι και Μοναστηράκι, γιατί δεν μας έλειψαν μόνο οι εξοχές, μη νομίζεις. Κάποιοι από εμάς γουστάρουμε και 100% αστικό τοπίο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 13 =