αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι σαρκαστικός; Τότε μάλλον είσαι και πιο έξυπνος, λένε ερευνητές

Είσαι σαρκαστικός; Τότε μάλλον είσαι και πιο έξυπνος, λένε ερευνητές

Είχες σκεφτεί ποτέ ότι ο σαρκασμός είναι σημάδι… ευφυίας; Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Harvard λοιπόν, ο σαρκασμός είναι “η υψηλότερη μορφή νοημοσύνης”. Οι μελετητές ανέλυσαν τις “γνωστικές εμπειρίες των σαρκαστικών ανθρώπων και των αποδεκτών τους ή τις συμπεριφορικές επιπτώσεις τους”, για να ελέγξουν αν ο σαρκασμός και η ειρωνεία είναι ένας ανώτερος τρόπος σκέψης.

Σε δύο μελέτες, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να προκαλούν περισσότερες συγκρούσεις, αλλά επίσης επιδεικνύουν “αυξημένη δημιουργικότητα” μετά από μια σαρκαστική κουβέντα ή όταν θυμούνται κάποιο ανάλογο περιστατικό.

Σε μια τρίτη μελέτη, διαπιστώθηκε πως ο σαρκασμός ενισχύει τη δημιουργικότητα, με τη μορφή της αφηρημένης σκέψης. Και στην τέταρτη μελέτη βρήκαν πως “όταν οι συμμετέχοντες ήταν ειρωνικοί ή τους μιλούσε ειρωνικά κάποιος που εμπιστεύονται, αυξανόταν η δημιουργικότητα, αλλά όχι η σύγκρουση”.

Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον, είναι ότι η ικανότητά μας να αναγνωρίσουμε τον σαρκασμό, δείχνει πολλά για το IQ μας.

«Η έκθεση στην ειρωνεία και τον σαρκασμό, ενισχύει την εύρεση πιο δημιουργικών λύσεων στα προβλήματά σου». Οι επιστήμονες είδαν πως ο εγκέφαλος λειτουργεί περισσότερο, προκειμένου να κατανοήσει ένα ειρωνικό σχόλιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 7 =