αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι νέος επιχειρηματίας; Δες πως να διαχειριστείς την ομάδα σου την περίοδο των γιορτών

Είσαι νέος επιχειρηματίας; Δες πως να διαχειριστείς την ομάδα σου την περίοδο των γιορτών

Μπορεί για τους περισσότερους αυτές οι ημέρες να είναι μια περίοδος χαλάρωσης. Αλλά συνήθως δεν ισχύει το ίδιο για τους νέους επιχειρηματίες και τις ομάδες τους, οι οποίοι πρέπει να εργαστούν έτσι ώστε να αναπτύξουν τα projects τους. Και να ξεκινήσουν δυναμικά το νέο έτος.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν πρέπει να υπάρξουν ημέρες ξεκούρασης. Όλα πρέπει να είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αλλά το πως θα διαμορφώσεις το πρόγραμμα την περίοδο των γιορτών δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλά projects που δεν γίνεται να «κατεβάσουν ρολά» π.χ. για 10 ημέρες και να επιστρέψουν… από αρχές Ιανουαρίου.

Και τι πρέπει να κάνεις ως ιδρυτής; Το Entrepreneur.com δίνει 3 συγκεκριμένες συμβουλές.

1# Κατανοήστε τι θέλουν. Αντί να ανακοινώσεις ότι το γραφείο θα κλείσει για δύο εβδομάδες χωρίς να το συζητήσεις με κανέναν, ρώτα τους ανθρώπους σου για το τι θα ήθελαν να κάνουν. Πότε θα προτιμούσαν να είναι οι «κενές ημέρες» τους. Όπως και το καλοκαίρι, κάποιοι εργαζόμενοι προτιμούν να πάρουν την άδεια τους νωρίς, ενώ κάποιοι άλλοι στο τέλος. Δες τις προθέσεις τους και φτιάξε το καταλληλότερο πλάνο για την εταιρία.

2# Αναζήτησε freelancers. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι πάντα διαθέσιμοι για να βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις να επιτύχουν στόχους όταν οι εσωτερικοί υπάλληλοι δεν έχουν την δυνατότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά τις αργίες, όταν ολόκληρες ομάδες μπορούν να… εξαφανιστούν για μερικές ημέρες. Αν υπάρξει ανάγκη εκείνες τις ημέρες, μίσθωσε κάποιον freelancer για να σου κάνει την δουλειά. Φυσικά οι freelancers δεν μπορούν να κάνουν όλες τις δουλειές. Α, και αυτό βέβαια χρειάζεται να έχεις και ένα μπάτζετ στην άκρη.

3# Εργασία από το σπίτι. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι remote εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί από αυτούς που είναι στο γραφείο. Οι ημέρες των γιορτών είναι μια περίοδος κατά την οποία μπορείς να αφήσεις τους εργαζομένους σου να δουλέψουν από το σπίτι. Χωρίς να είσαι πολύ πιεστικός. Είπαμε, είναι χαλαρές ημέρες…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =