αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι μπροστά σε μια δύσκολη απόφαση; Πρώτα εφάρμοσε αυτή την τακτική για 15 λεπτά

Είσαι μπροστά σε μια δύσκολη απόφαση; Πρώτα εφάρμοσε αυτή την τακτική για 15 λεπτά

Αν είσαι επιχειρηματίας, startupper ή freelancer, θα βρεθείς μπροστά σε πολλές δύσκολες αποφάσεις. Είναι πιθανό να χρειαστεί να πάρεις πολλές αποφάσεις μέσα σε μόνο μια ημέρα. Το πόσο αποφασιστικός και γρήγορος είσαι, παίζει ρόλο για την συνέχεια. Άνθρωποι όπως ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, έχουν μιλήσει για την σημασία του να παίρνεις γρήγορες αποφάσεις.

Το inc.com έφτιαξε ένα ενδιαφέρον άρθρο. Και παραθέτει 4 μικρά τρικ που πρέπει να εφαρμόσεις πριν πάρεις μια δύσκολη απόφαση. Έτσι ώστε να κάνεις την επιλογή σου με όσο πιο καθαρό μυαλό γίνεται. Οι συγκεκριμένες κινήσεις έχουν ως βάση τους την νευροεπιστήμη, και μπορούν να σε βοηθήσουν να μειώσεις το άγχος σου όταν η κατάσταση είναι «στο κόκκινο».

1# Κάνε μια παύση 15 λεπτών. Σχεδόν όλες οι επιχειρηματικές αποφάσεις – ακόμη και οι πολύ πιεστικές – μπορούν να πάρουν μια καθυστέρηση 15 λεπτών. Εάν βρίσκεστε σε μια συνάντηση ή μια συνομιλία μέσω τηλεφώνου ή βίντεο και πιέζεστε για να δώσετε μια απάντηση, ζητήστε να κάνετε ένα διάλειμμα 15 λεπτών.

2# Κάνε 30 ως 60 δευτερόλεπτα άσκησης. Όπως εξηγεί η stress expert Jenny Evans, λίγη άσκηση είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τις ορμόνες που συσσωρεύονται στο σώμα σας όταν αντιμετωπίζετε μία μεγάλη στρεσογόνο κατάσταση. Δεν χρειάζεται να ιδρώσεις. Αρκεί για παράδειγμα να ανέβεις μερικές σκάλες, έτσι ώστε να κάνεις την άσκηση στην στιγμή της κρίσης.

3# Στη συνέχεια πάρε μερικές βαθιές ανάσες. Τώρα που έχετε ξεπεράσει αυτήν την αρχική έκρηξη ενέργειας, συνεχίστε τη διαδικασία μείωσης του άγχους σας λαμβάνοντας μερικές αργές, ελεγχόμενες αναπνοές. Αυτό θα σε κάνει άμεσα να ηρεμήσεις.

4# Τώρα αφιέρωσε λίγα λεπτά για να επεξεργαστείς την απόφασή σου. Έχετε ακόμη τουλάχιστον 10 λεπτά από το χρονικό όριο των 15 λεπτών σας. Αφιερώστε χρόνο και κάντε ό, τι θα σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε γρήγορα τις επιλογές σας και στη συνέχεια να κάνετε μια προσεκτική επιλογή. Εάν έχετε έναν αξιόπιστο σύμβουλο, συνάδελφο ή φίλο που συνήθως σας βοηθά, δοκιμάστε να επικοινωνήσετε μαζί του για μια γρήγορη συνομιλία. Μια άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσετε μια λίστα με τα υπέρ και τα κατά. Ή αφιερώστε λίγα λεπτά για έρευνα. Δεν μπορείτε να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, αλλά λίγα επιπλέον δεδομένα μπορούν να βοηθήσουν στο να πάρεις την καλύτερη απόφαση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 12 =