αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι κοντά σε ένα επικριτικό άτομο; Εδώ είναι 5 συμπεριφορές που θα δεις

Είσαι κοντά σε ένα επικριτικό άτομο; Εδώ είναι 5 συμπεριφορές που θα δεις

Το να κρίνεις τους άλλους είναι μια φυσική ανθρώπινη συμπεριφορά. Αλλά οι υπερβολικά επικριτικοί άνθρωποι είναι μια διαφορετική ιστορία. Πάντα αναζζητούν ελαττώματα στους άλλους και επικρίνουν τις επιλογές και τις συμπεριφορές τους. Είναι αναπόφευκτο: Ολοι έχουμε ένα επικριτικό μέλος της οικογένειας ή ένα συνάδελφο που «δηλητηριάζει» τη ζωή όλων.

Πώς λοιπόν μπορείς να αναγνωρίσεις τέτοιους τύπους στη ζωή σου; Εδώ είναι 5 χαρακτηριστικά. Πέντε συμπεριφορές που θα δεις από ένα τέτοιο άτομο.

1# Εστιάζει πάντα στα αρνητικά

Η τοξικότητα ενός επικριτικού ατόμου είναι έντονη και μεταφέρεται προς τους άλλους. Είναι απαισιόδοξοι για τη ζωή γενικότερα. Έχουν μια επίμονη τάση να επικεντρώνονται στα προβλήματα και στις αρνητικές πτυχές των πάντων. Αντί να ψάχνουν διέξοδο από μια δύσκολη κατάσταση, παραπονιούνται και κατηγορούν τους άλλους. Και αντί να απολαμβάνουν τη στιγμή της επιτυχίας όταν φτάνουν εκεί, ανησυχούν για την όποια μελλοντική αποτυχία.

2# Κριτική, κριτική, κριτική

Κάποιος που είναι επικριτικός ψάχνει ευκαιρίες για να επικρίνει τους άλλους. Είτε πρόκειται για μια διασημότητα, είτε για έναν αδέξιο συνάδελφο, ένας επικριτικός άνθρωπος θα δώσει μια… μακροσκελή ομιλία παραθέτοντας τις απόψεις του σχετικά με το θέμα. Ποτέ δεν εγκρίνουν τις αποφάσεις και τον τρόπο ζωής των άλλων. Ένα άτομο με επικριτική στάση θα βρει πάντα κάτι για να σας επικρίνει. Είτε πρόκειται για το ντύσιμο, τα χόμπι ή μία συνήθεια σας, δεν θα πει μια καλή λέξη για αυτό.

3# Παραθέτει την άποψη του… χωρίς κανείς να την έχει ζητήσει

Είτε ζητήσατε τη γνώμη του είτε όχι, ένας επικριτικός χαρακτήρας θα την εκφράσει ανεξάρτητα από αυτό. Οι επικριτικοί άνθρωποι μπορεί να είναι εξαιρετικά «θορυβώδεις» και αδιάκριτοι. Είναι επειδή πιστεύουν ότι οι απόψεις τους είναι τόσο… πολύτιμες που όλοι πρέπει να τις ακούσουν.

4# Υποτιμά τους άλλους

Τα άτομα με επικριτική στάση προβάλλουν συχνά τις ανασφάλειές τους στους άλλους, ειδικά σε αυτούς που δεν θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους εύκολα. Η χαμηλή αυτοεκτίμησή τους είναι αυτό που τους κάνει να υποτιμούν και να κρίνουν τους άλλους ανθρώπους. Είναι ένας τρόπος να νιώθουν ότι είναι στην κορυφή και ανώτεροι από τους γύρω τους.

5# Είναι στενόμυαλος

Οι επικριτικοί άνθρωποι βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα και βλέπουν τη ζωή ως «ασπρό» και «μαύρο». Βλέπουν π.χ. έναν τύπο με τατουάζ και αυτόματα υποθέτουν ότι δεν είναι σοβαρός άνθρωπος. Τους αρέσει επίσης να γενικεύουν και να χαρακτηρίζουν άλλους ανθρώπους. Αν τους απάτησε π.χ. ο/η πρώην τους, σημαίνει ότι όλοι το κάνουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − one =