αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι θυμωμένος στο γραφείο; Εδώ είναι 6 tips για να διαχειριστείς αυτή τη δύσκολη κατάσταση

Είσαι θυμωμένος στο γραφείο; Εδώ είναι 6 tips για να διαχειριστείς αυτή τη δύσκολη κατάσταση

Μπορεί ο θυμός να είναι η κινητήρια δύναμη για να αλλάξετε μια ενοχλητική κατάσταση, αλλά δεν είναι όλοι οι τρόποι αντίδρασης αποδεκτοί στη δουλειά.

Όταν πρόκειται για αρνητικά αισθήματα όπως θλίψη, άγχος και θυμό, μια κοινή αντίδραση είναι να προσπαθούμε να τα αγνοήσουμε. Αλλά η Deanna Geddes, καθηγήτρια στο Fox School of Business του Πανεπιστημίου Temple, προτείνει ακριβώς το αντίθετο.

«Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα», δηλώνει στο Business Insider η Geddes, η οποία έχει ερευνήσει εξονυχιστικά τον ρόλο του θυμού στον χώρο εργασίας. «Το αίσθημα αυτό είναι ενδεικτικό του ότι κάτι σας ενοχλεί», συνεχίζει.

«Όταν αισθάνεστε θυμωμένοι, είναι σημαντικό να σταματήσετε και να σκεφτείτε τι πραγματικά σας θυμώνει. Ο θυμός σας προκαλεί να αντιδράσετε, και έτσι να αλλάξετε μια κατάσταση προς το καλύτερο», τονίζει. Βέβαια, υπάρχει ένας σωστός και ένας λάθος τρόπος αντιμετώπισης του εκνευρισμού σας, δηλώνει η Geddes.

Να τι μπορείτε να κάνετε για να ανακαλύψετε τα αίτια του θυμού σας και να αλλάξετε προς το καλύτερο μια κατάσταση στη δουλειά που σας ενοχλεί.

1. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Αν αρχίζετε να αισθάνεστε ότι εκνευρίζεστε, η Geddes συμβουλεύει να απομακρυνθείτε από την κατάσταση για να ηρεμήσετε. Για να μην κινήσετε τις υποψίες μπορείτε, μάλιστα, να πείτε «Θύμωσα με αυτό που έγινε. Δώστε μου λίγο χρόνο να ηρεμήσω, αλλά μετά ας μιλήσουμε γι’ αυτό, καθώς είναι σημαντικό να επιλυθεί».

2. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

«Αναπνεύστε, πηγαίνετε μια βόλτα, παρακολουθείστε μια αστεία ταινία- κάντε οτιδήποτε χρειαστεί για να ανακτήσετε την ψυχραιμία σας αλλά και να βάλετε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις», γράφει η Emma Seppälä, η επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Ενσυναίσθηση και τον Αλτρουισμό του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Μπορεί να είναι εντάξει το να είστε θυμωμένοι, αλλά θα πρέπει να ηρεμήσετε λίγο πριν μπορέσετε να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση που σας ενοχλεί.

3. ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩΣ «ΠΟΤΕ» Η «ΠΑΝΤΑ»

Το να εκφράζετε διαφορετικά τις σκέψεις σας είναι ένας σημαντικός τρόπος για να καταλήξετε σε ένα λογικό συμπέρασμα. Οι οργισμένες σκέψεις μπορεί συχνά να είναι «πολύ υπερβολικές και υπέρμετρα δραματικές», σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ψυχολογικό Σύνδεσμο. Για παράδειγμα, αντί να σκέφτεστε ότι «όλη αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη» μπορείτε να πείτε «αυτό με ενοχλεί, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Το να θυμώνω δεν με βοηθάει σε κάτι».

4. ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ

Όταν πρόκειται για κάποιον συνάδελφό σας που κάνει κάτι που σας εξοργίζει, η Seppälä αναφέρει ότι ίσως δεν το κάνει επίτηδες. «Είναι πιο πιθανό ότι ο άνθρωπος που σας εξοργίζει δεν το κάνει επίτηδες», συζητήστε μαζί του τι σας ενοχλεί και πώς μπορείτε να το επιλύσετε με απο κοινού υποχωρήσεις.

5. ΣΥΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εκφράσετε το τι σας ενοχλεί σε μια σχέση είναι να είστε θετικοί και να αποφεύγετε να κατηγορείτε τον άλλο. Θα πρέπει να αναλύετε τι δεν σας αρέσει και τι θέλετε να πετύχετε.

6. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ

Οι άνθρωποι γίνονται εγωκεντρικοί όταν είναι θυμωμένοι, σύμφωνα με την Seppälä. Και ψάχνουν οποιαδήποτε ένδειξη ότι έχουν δίκιο. Είναι σημαντικό να το προσπεράσετε και να προσπαθήσετε να επιλύσετε την κατάσταση στη ουσία της. Αφού εκφράσετε τα συναισθήματά σας, πάρτε λίγο χρόνο για να αναρωτηθείτε γιατί κάποιος κάνει κάτι που σας εκνευρίζει. Έτσι, αναπτύσσετε κατανόηση και μια βαθύτερη σχέση που βασίζεται στην επικοινωνία, την ευγένεια και την συμπόνια.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =