αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι έτοιμος να χτίσεις το δικό σου brand, αν βλέπεις αυτά τα 5 σημάδια στον εαυτό σου

Είσαι έτοιμος να χτίσεις το δικό σου brand, αν βλέπεις αυτά τα 5 σημάδια στον εαυτό σου

Και τελικά, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσεις το δικό σου brand; Μαγική απάντηση σε αυτό μάλλον δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως κάποια σημάδια που δείχνουν ότι πιθανότατα είσαι έτοιμος να μπεις σε αυτό τον δρόμο. Ακόμα και… εν μέσω καραντίνας.

Αυτά τα σημάδια παραθέτει το αμερικανικό Entrepreneur.com. Πόσα από αυτά βλέπεις στον εαυτό σου;

1- Θες να βοηθάς τους ανθρώπους: Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το νέο project σου δεν θα γίνει μόνο για εσένα. Το βασικό είναι να κάνεις καλύτερη τη ζωή κάποιων ανθρώπων. Αν λοιπόν είσαι έτοιμος να βοηθήσεις τους άλλους και μέσα από αυτό να αναπτύξεις το brand σου, τότε ξεκίνα.

2- Βλέπεις μακροπρόθεσμα, όχι βραχυπρόθεσμα: Η δημιουργία ενός προσωπικού brand δεν θα σου αποφέρει σχεδόν τίποτα στο κοντινό μέλλον. Χρειάζεται χρόνο για να χτίσεις το κοινό και το εμπορικό σήμα σου. Αν σκέφτεσαι όμως μακροπρόθεσμα, τότε φτιάξε το προσωπικό σου brand. Μην κοιτάς όμως την δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τώρα. Αλλά προσπάθησε να δεις πως θα είναι το τοπίο την επόμενη ημέρα. Και κάνε την κίνηση σου.

3- Βλέπεις ευκαιρίες: Αυτό είναι συνέχεια του προηγούμενου. Αν έχεις μακροπρόθεσμο πλάνο, τότε θα ξεκινήσεις να βλέπεις μια σειρά από ευκαιρίες που ανοίγονται, μέσα στον δρόμο που συζητάμε. Έτσι θα καταλάβεις ότι αξίζει τον κόπο.

4- Δρας και έχεις τον χρόνο να το κάνεις: Ο χρόνος είναι σημαντικός. Σίγουρα, για να ξεκινήσεις ένα προσωπικό brand θέλεις χρόνο. Αλλά και την αποφασιστικότητα για να δράσεις. Αν έχεις αυτά τα δύο, είσαι έτοιμος να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία.

5- Είσαι leader: Είναι σημαντικό να είσαι ηγετική προσωπικότητα. Πως αλλιώς άλλωστε, θα μπορέσεις να χτίσεις μια δική σου εταιρία. Και να έχεις κοινό να σε «ακολουθεί». Βέβαια, αρκετές φορές είναι δύσκολο να κρίνουμε τον εαυτό μας, για το αν είναι καλός leader

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 2 =