αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίσαι έτοιμος να ηγηθείς σε μια εταιρία που έχει «εκρηκτική» ανάπτυξη; Πρώτα κάνε στον εαυτό σου 3 δύσκολες ερωτήσεις

Είσαι έτοιμος να ηγηθείς σε μια εταιρία που έχει «εκρηκτική» ανάπτυξη; Πρώτα κάνε στον εαυτό σου 3 δύσκολες ερωτήσεις

Ωραία, τα κατάφερες. Έφτιαξες ένα καλό προϊόν, πήρες μια καλή χρηματοδότηση ή/και έχει καταφέρει να έχεις σημαντικά έσοδα. Η επιχείρηση σου έχει ξεπεράσει το πρώτο αρχικό στάδιο. Τώρα είναι η ώρα για την «εκρηκτική» ανάπτυξη.

Μέχρι τώρα εργαζόσουν με μια ομάδα 5 ατόμων, και τώρα θα πρέπει να διαχειριστείς 50 ή 500 εργαζομένους. Πριν ήξερες προσωπικά αρκετούς από τους πελάτες σου. Τώρα όμως θέλεις να έχεις χιλιάδες ή εκατομμύρια πελάτες- χρήστες- συνδρομητές. Ναι, θα μπεις σε έναν νέο κόσμο. Που αποτελείται από αστάθεια, αβεβαιότητα, πολυπλοκότητα.

Το ερώτημα είναι σαφές: Είσαι έτοιμος να ηγηθείς σε μια εταιρία που έχει μεγάλη ανάπτυξη; Το αμερικανικό Entrepreneur.com, λέει ότι πρώτα από όλα πρέπει να κάνεις 3 δύσκολες ερωτήσεις στον εαυτό σου.

1# Με τι είσαι επίμονος; Η ηγεσία χρειάζεται επιμονή. Ακόμα και οι επενδυτές, θέλουν έναν leader που θα δείχνει επιμονή για την λύση ενός προβλήματος, την εξυπηρέτηση των πελατών και την δραστηριοποίηση των εργαζομένων. Τώρα θα έχεις και πολλές άλλες δουλειές που θα σου τραβήξουν την προσοχή. Πρέπει όμως να ξέρεις με τι είσαι επίμονος- ποια είναι η βασική αποστολή σου.

2# Τι skills πρέπει να αναπτύξεις από εδώ και πέρα; Αν μπεις στο στάδιο της υπερανάπτυξης, και κάθε φορά λες «ξέρω πως θα το κάνω αυτό», τότε μάλλον πας λάθος. Η υπερβολική άνεση μπορεί να είναι πρόβλημα εδώ. Εάν δεν αναπτύσσεσαι ως ηγέτης, τότε η επιχείρησή σου δεν θα μεγαλώσει επίσης- ούτε οι υπάλληλοί σας. Παραδέξου τις αδυναμίες σου, και γίνε καλύτερος.

3# Τι πρέπει να αφήσεις πίσω; Μπορεί παλιά να μίλαγες προσωπικά με τους πελάτες σου ή κάποιους συνεργάτες. Τώρα όμως που θα έχεις 10 φορές περισσότερους πελάτες, δεν θα μπορείς να το κάνεις συνέχεια. Πρέπει να αφήσεις πίσω κάποιες τακτικές σου. Και να μοιράσεις αρμοδιότητες σε άλλους ανθρώπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνεις ξαφνικά απόμακρος. Μπορείς ακόμα να είσαι επικοινωνιακός και ανοιχτός. Όμως δεν γίνεται να λειτουργείς, όπως ακριβώς το έκανες πριν. Όταν η εταιρία σου ήταν μικρή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − three =