αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Είναι σημαντικό να ζητάς βοήθεια. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να το κάνουν»: Ο συνιδρυτής της Airbnb παραθέτει την εμπειρία του

«Είναι σημαντικό να ζητάς βοήθεια. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να το κάνουν»: Ο συνιδρυτής της Airbnb παραθέτει την εμπειρία του

Έλυσαν ένα απλό πρόβλημα: Πολλοί άνθρωποι θέλανε να ταξιδέψουν αλλά δεν είχαν που να μείνουν, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι είχαν τους χώρους και μπορούσαν να βγάλουν κάποια έξτρα χρήματα μισθώνοντας τους. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η Airbnb, όπως λέει στο παραπάνω βίντεο ο συνιδρυτής της εταιρίας, Brian Chesky.

Μάλιστα, όταν ο ίδιος πήγε στη Silicon Valley δεν ήξερε σχεδόν τίποτα για την την εν λόγω περιοχή και τους επενδυτές που είναι εκεί. Αρκετοί άνθρωποι τώρα τον ρωτούν «Καλά, πως δεν σκέφτηκα εγώ αυτή την ιδέα, είναι τόσο απλή». Ο ίδιος εξηγεί ότι… τους πρόλαβαν οι 3 ιδρυτές της Airbnb, και μάλιστα όταν ξεκίναγαν όλοι τους θεωρούσαν τρελούς.

Το «κλειδί» όμως για να φτάσεις στην επιτυχία είναι να ζητάς βοήθεια, όταν χρειάζεσαι. Οι πιο πολλοί άνθρωποι φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια, όπως λέει ο Chesky. Οι 3 ιδρυτές της Airbnb το έκανα. Ζήτησαν καθοδήγηση από πρόσωπα όπως ο Mark Zuckerberg, ο Jeff Bezos και ο Warren Buffett.

«Οι πιο πολλοί άνθρωποι είναι καλοί και θα σε βοηθήσουν αν μπορούν» τονίζει ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, εξηγεί ότι πλέον με το ίντερνετ είναι πολύ εύκολο για κάποιον να γίνει επιχειρηματίας. Να δοκιμάσει ιδέες και να πειραματιστεί. Και με το δημιούργημα του, να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 2 =