αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίναι σημαντικό να βάζεις τα όρια σου (και τι θα δεις όταν ξεκινήσεις να το κάνεις)

Είναι σημαντικό να βάζεις τα όρια σου (και τι θα δεις όταν ξεκινήσεις να το κάνεις)

«Τα όρια επιτρέπουν σε όσους νοιάζονται για εμάς να μας υποστηρίξουν με τον τρόπο που θέλουμε να μας υποστηρίζουν. Παρέχουν μια σαφή γραμμή μεταξύ του τι θεωρούμε χρήσιμο και τι επιβλαβές, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην χρειάζεται να προσπαθήσουν να… διαβάσουν το μυαλό μας. Μας αφήνουν να αλληλεπιδρούμε σε σχέσεις πλήρως και ανοιχτά, γνωρίζοντας ότι έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα τα όριά μας και διευκολύνουμε τους άλλους να σεβαστούν τις ανάγκες μας. Στην πραγματικότητα, ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε μια σχέση συχνά περιλαμβάνει τον καθορισμό ορίων μέσα σε αυτήν». Αυτό σημειώνει σε άρθρο της η αμερικανική Thrive Global.

Δεν είστε κακοί όταν βάζετε όρια. Αλλά γιατί πολλοί άνθρωποι δεν το κάνουν; Όπως εξηγεί η Thrive Global, ο βασικός λόγος είναι ότι το να θέτεις όρια, συχνά σε κάνει να νιώθεις… άβολα.

Ο καθορισμός ορίων μπορεί να είναι άβολος γιατί όταν θέτουμε ένα όριο, εκφράζουμε ένα όριο που δεν έχει ακόμη καθοριστεί (και ίσως επισημαίνουμε την αλόγιστη συμπεριφορά κάποιου άλλου) και ρωτάμε αν το άλλο άτομο είναι πρόθυμο να κάνει μια προσαρμογή για το καλό της σχέσης.

Έρευνες επιβεβαιώνουν, ότι ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι δεν θέτουν όρια εκεί που τα χρειάζονται είναι ότι είναι τόσο άβολο.

Η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιος ξεπερνά τα όριά σου, δεν υπάρχει εύκολη λύση. Αλλά αν ξεκαθαρίσεις τα δεδομένα, θα δεις τα οφέλη μακροπρόθεσμα.

Και τι σημαίνει αυτό; Σε προηγούμενο άρθρο μας, είχαμε αναλύσει 4 πράγματα που θα σου συμβούν, αν αρχίσεις να βάζεις τα όρια σου προς τους άλλους. Και μπορείς να το διαβάσεις αναλυτικά εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =