αρχικηVIRALΕίναι πλέον εκατομμυριούχος: Το τεράστιο ποσό που μπήκε στον λογαριασμό του Στέφανου Τσιτσιπά μετά τις φετινές διακρίσεις του

Είναι πλέον εκατομμυριούχος: Το τεράστιο ποσό που μπήκε στον λογαριασμό του Στέφανου Τσιτσιπά μετά τις φετινές διακρίσεις του

Στα 20 χρόνια του βρίσκεται ήδη στο top 20 της κατάταξης στο παγκόσμιο τένις. Ο λόγος για τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς είναι ήδη ο καλύτερος Ελληνας τενίστας όλων των εποχών – και μάλιστα με τεράστια διαφορά από τον αμέσως επόμενο. Αυτό δε αποτιμάται και σε χρήμα, καθώς τα μέχρι στιγμής έσοδά του ως επαγγελματία αθλητή πλησιάζουν τα 2,5 εκατ. δολάρια.

Το ότι το 2018 είναι η χρονιά του Στέφανου Τσιτσιπά καταδεικνύεται από το γεγονός ότι τα 2 εκατ. από τα 2,5 εκατ. δολάρια των αμοιβών του τα έχει κερδίσει φέτος.

Σήμερα, σύμφωνα με τη βαθμολογία της διεθνούς αρχής του επαγγελματικού τένις, της ATP, βρίσκεται στη 16η θέση. Για την ιστορία, ο πιο επιτυχημένος Ελληνας αντισφαιριστής πριν από τον Τσιτσιπά ήταν ο Νικόλας Καλογερόπουλος, ο οποίος είχε καταφέρει να φτάσει έως την 108η θέση της ίδιας κατάταξης. Αυτό συνέβη το 1973, δηλαδή 25 ολόκληρα χρόνια πριν γεννηθεί ο Τσιτσιπάς, μια προσωπικότητα που, καθώς βρίσκεται μόλις στην αρχή της καριέρας του, προοιωνίζεται να δρέψει δάφνες μοναδικής δόξας. Εάν συνεχίσει να κατακτά διακρίσεις με τον ίδιο ρυθμό, ο Τσιτσιπάς θέτει υποψηφιότητα για έναν ρόλο αντίστοιχο με εκείνον που έπαιξε ο Νίκος Γκάλης για το μπάσκετ: λόγω του μαχητή Στέφανου οι Ελληνες ανακαλύπτουν ένα σπορ για το οποίο είχαν κατά κανόνα μόνο προκαταλήψεις.

Οι επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά δεν συνέβαλαν μόνο στη ραγδαία άνοδό του στην παγκόσμια κατάταξη του αθλήματος, αλλά αποτυπώθηκαν και σε σημαντικά οικονομικά οφέλη, καθώς από τη συμμετοχή του σε σημαντικά τουρνουά έχει αποκομίσει περίπου 2,5 εκατ. δολάρια. Στο επαγγελματικό τένις τα χρηματικά έπαθλα, όπως και οι συνολικές απολαβές κάθε αθλητή στην πορεία της καριέρας του δημοσιοποιούνται με ακρίβεια υποδιαιρέσεων του δολαρίου. Κατ’ αυτό τον τρόπο έχει καθιερωθεί ένα επιπλέον «αντικειμενικό» και μετρήσιμο κριτήριο για την αξία καθενός από τους σταρ που πρωταγωνιστούν στα κορτ ανά την υφήλιο. Σε αυτό το πλαίσιο, το στάτους του Στέφανου Τσιτσιπά είναι λίαν αξιοσέβαστο, καθώς εκτινάχθηκε στο Νο 13 της παγκόσμιας κατάταξης με βάση τα χρηματικά έπαθλα που έχει κερδίσει στη διάρκεια του 2018. Μαζί με τα 109.310 ευρώ που πήρε προ ολίγων ημερών ως νικητής στο Τουρνουά της Στοκχόλμης, έχει να επιδείξει συνολικά έσοδα 2.058.656 ευρώ μόνο για φέτος – και μόνο από τα έπαθλα που απονέμουν οι διοργανωτές. Βέβαια, ο νεαρός Ελληνας απέχει πολύ από την κορυφή όπου βρίσκεται ενθρονισμένος ο Σέρβος σούπερ σταρ Νόβακ Τζόκοβιτς, ο λογαριασμός του οποίου ενισχύθηκε φέτος με πάνω από 10 εκατ. δολάρια. Οσο για το σύνολο των αποδοχών καριέρας, σε σχέση με τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ και τα 117,51 εκατ. δολάρια που έχει κερδίσει, ο Τσιτσιπάς μοιάζει επί του παρόντος πραγματικά με νήπιο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 17 =