αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίναι η RyanAir η χειρότερη αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη; Νέα έρευνα παραθέτει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία

Είναι η RyanAir η χειρότερη αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη; Νέα έρευνα παραθέτει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία

Οι μπελάδες δεν τελειώνουν ποτέ για την ιρλανδική εταιρεία που έχει κάνει την τύχη της με τις χαμηλού κόστους πτήσεις, αλλά σήμερα πληρώνει το τίμημα για ορισμένες προφανείς στρεβλώσεις του συστήματος.

Μετά την κρίση η οποία, από τα τέλη του 2016 έως και το περασμένο καλοκαίρι, κόστισε την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων, μετά τις ανορθόδοξες πολιτικές εργασίας, όπως οι εκβιαστικές απαιτήσεις από τις αεροσυνοδούς να πωλούν αρκετά αρώματα ή γκάτζετ κατά τη διάρκεια των πτήσεων, και επίσης μετά τα επακόλουθα της απεργίας των πιλότων που αποτράπηκε εν μέρει την τελευταία στιγμή, η Ryanair κερδίζει ένα αμφιλεγόμενο νέο ρεκόρ: σύμφωνα με τον Independent, έρευνα σχετικά με τον δείκτη ικανοποίησης των επιβατών, την κατατάσσει στην τελευταία θέση στην Ευρώπη ανάμεσα σε είκοσι εταιρείες. Από την «ασφαλέστερη και δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία» βρέθηκε να είναι η χειρότερη χαμηλού κόστους και με την αναλογία ποιότητας/τιμής σε ελεύθερη πτώση.

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό Which? και συμμετείχαν 11.625 ενήλικες, αναλύθηκαν η παροχή υπηρεσιών στη διάρκεια της πτήσης και η ακρίβεια – ένας ακόμη μύθος της Ryanair που κατέρρευσε κατά τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία απάντησε χαρακτηρίζοντας την έρευνα ως «μη αντιπροσωπευτική και άνευ αξίας» επειδή «δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές επιλογές των επιβατών».

Παρά πάντως την κακή βαθμολογία στη δημοσκόπηση και την αμαυρωμένη εικόνα, η Ryanair συνεχίζει να πετάει με περισσότερους επιβάτες από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία και έχει το καλύτερο ρεκόρ πτήσεων χωρίς ατυχήματα. Οι πελάτες, λέει ο διευθυντής μάρκετινγκ Κένι Τζάκομπς, «δεν χορταίνουν τις χαμηλές τιμές της Ryanair».

Μεταξύ των άλλων εταιρειών που αναφέρονται στην έρευνα, δεν τα πηγαίνουν πολύ καλά ούτε  η British Airways (ελαφρώς καλύτερη από τη Ryanair) ούτε η Vueling. Αντίθετα πολύ δημοφιλείς είναι οι εταιρείες χαμηλού κόστους Jet2 και Norwegian.

Πηγή: Protagon.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − one =