αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Είναι η επιχείρηση σου. Εσύ αποφασίζεις»: Ένας πετυχημένος CEO παραθέτει την άποψη του

«Είναι η επιχείρηση σου. Εσύ αποφασίζεις»: Ένας πετυχημένος CEO παραθέτει την άποψη του

Αν έχεις βρεθεί σε μια σύγχυση από τις απόψεις που ακούς τριγύρω και αφορούν την επιχειρηματική σου ιδέα, δεν είσαι ο μόνος. Πολλοί μέντορες, πολλοί υποψήφιοι χρηματοδότες, πολλοί «ειδικοί» (με ή χωρίς εισαγωγικά). Γίνεται εύκολα κατανοητό, ότι μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, θα είναι πολλές οι απόψεις που θα ακούσεις.

Αυτό το πρόβλημα, με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι αρκετοί startuppers, αναλύει ο CEO της πλατφόρμας EverTrue, Brent Grinna. Περιγράφει την περίεργη κατάσταση την οποία έχει βιώσει και ο ίδιος και δίνει τη συμβουλή του, μιλώντας στο site The Muse.

«Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε καλούς μέντορες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας με την ΕverTrue. Όμως, αυτοί μέντορες συχνά παρέχουν αντικρουόμενες συμβουλές» λέει ο Brent Grinna.

Και συνεχίζει παραθέτοντας μερικές συμβουλές που έχει λάβει: «Εστιάστε στα big accounts, εστιάστε στα small accounts, πήγαινε στο μοντέλο του B2C, πήγαινε στο B2B. Συχνά οι μέντορες δίνουν συμβουλές με βάση την επαγγελματική εμπειρία τους, αλλά έχουν περιορισμένη εικόνα για τη δική σας αγορά και το κοινό στο οποίο εστιάζετε».

Μετά από τη δική του εμπειρία, ο Brent Grinna έχει καταλήξει στο ξεκάθαρο συμπέρασμα, ότι ακόμα κι αν κάτσεις και ακούσεις όλες τις απόψεις, στο τέλος πρέπει να εσύ να πάρεις την απόφαση που θες. Πρόκειται για την επιχείρηση σου, άρα εσύ αποφασίζεις.

Τα λόγια του πετυχημένου CEO, είναι σημαντικά. Καθώς και στην Ελλάδα υπάρχει μια παρόμοια κατάσταση. Με πολλούς ανθρώπους να παρέχουν… συμβουλές σε νεαρούς startuppers, οι συμβουλές αυτές να είναι συχνά αντικρουόμενες και τελικά οι νέοι επιχειρηματίες να καταλήγουν στην πλήρη σύγχυση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + seventeen =