αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕίναι επίσημο: Η Xiaomi κάνει μπάσιμο στο πεδίο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Είναι επίσημο: Η Xiaomi κάνει μπάσιμο στο πεδίο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Xiaomi Corporation ανακοίνωσε πως η Xiaomi EV Company Limited ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την εταιρική σύστασή της, με καταχωρημένο κεφάλαιο RMB 10 δισεκατομμυρίων. Νομικός εκπρόσωπος της Xiaomi EV Company Limited είναι ο Lei Jun, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Xiaomi. Το γεγονός αυτό αποτελεί ορόσημο στην πολυαναμενόμενη δραστηριοποίηση της εταιρείας στο τομέα των έξυπνων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ο οποίος μπήκε επισήμως σε στάδιο ουσιαστικής ανάπτυξης.

Προς το τέλος Μαρτίου του 2021, ο Lei Jun, ιδρυτής της Xiaomi, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ανακοίνωσε την επιχειρηματική πρωτοβουλία της Xiaomi για ηλεκτροκίνητα οχήματα και για τη δέσμευση της εταιρείας να προχωρήσει σε επένδυση συνολικού ύψους USD 10 δισεκατομμυρίων εντός της επόμενης δεκαετίας, με αρχική επένδυση ύψους RMB 10 δισεκατομμυρίων. Της ομάδας θα ηγηθεί ο ίδιος ο Lei Jun,  ο οποίος στοιχηματίζει όλη την φήμη του στη μάχη για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Xiaomi. Ως νομικός εκπρόσωπος της νέας εταιρείας Xiaomi EV Company Limited, ο Lei Jun έχει αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα του στην επίτευξη όλων των υποσχέσεων του, επιδεικνύοντας σταθερή αποφασιστικότητα και πίστη για το εγχείρημα.

Από τη στιγμή που η Xiaomi ανακοίνωσε την ίδρυση του τμήματος ηλεκτροκίνητων οχημάτων, κατέστη η ίδια, ελπίδα για αναζωογόνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας και εκπρόσωπος της ανανέωσης  του αναπτυξιακού δυναμικού του κλάδου. Στις 28 Ιουλίου, ο Lei Jun προσέλαβε μέσω Weibo νέα ταλέντα για το Τμήμα Αυτονομίας (Autonomous Department). Στις 25 Αυγούστου, κατά την παρουσίαση της κερδοφορίας του δεύτερου τριμήνου του 2021, ο Wang Xiang, Εταίρος και Πρόεδρος της Xiaomi, δήλωσε πως ένιωσε την αμέριστη στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας προς τη Xiaomi, η οποία είχε ήδη λάβει πάνω από 20.000 βιογραφικά. Η ομάδα της Xiaomi EV επέλεξε με προσοχή τα νέα ταλέντα και σχημάτισε μια ομάδα περίπου 300 εργαζομένων. Η ισχυρή απήχηση της στράτευσης ταλέντων απέδειξε πως η Xiaomi έχει μετατραπεί σε μια ανερχόμενη δύναμη, η οποία σηκώνει στην πλάτη της τις μεγάλες προσδοκίες των ειδικών της αγοράς. Και ενώ η ομάδα μεγαλώνει με μεγάλη ταχύτητα, η Xiaomi συνεχίζει να καλεί στους κόλπους της νέα ταλέντα, που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες.

Μέσα σε πέντε μήνες από την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας Xiaomi EV, μέχρι την επίσημη ίδρυση της EV Company, η ομάδα EV της Xiaomi έχει διεξαγάγει μια τεράστια έρευνα χρηστών, καθώς και σειρά ελέγχων της αλυσίδας παραγωγής, με πάνω από 2.000 συνεντεύξεις/ερωτηματολόγια και επισκέψεις σε περισσότερους από 10 εκπροσώπους του κλάδου και συνεταίρους, με επόμενα βήματα τον πλήρη προσδιορισμό του προϊόντος και τη διαμόρφωση της ομάδας.

Επιπλέον, στις 25 Αυγούστου, η Xiaomi ανακοίνωσε την απόκτηση της εταιρείας αυτόνομης οδήγησης DeepMotion Tech. Η κίνηση αυτή δείχνει πως η εταιρεία έχει αρχίζει να εστιάζει στην ανάπτυξη τεχνολογίας και νέων ταλέντων στο χώρο της αυτοκίνησης. Αυτή τη στιγμή το τμήμα R&D της Xiaomi στελεχώνεται από 16.000 μηχανικούς ενώ τα έξοδα του τμήματος, για το 2020, ανήλθαν στα RMB 10 δισεκατομμύρια. Με αυτόν το τρόπο η Xiaomi τεκμηριώνει τις δυνατότητες και την πίστη της στη δημιουργία μιας πλούσιας δεξαμενής ταλέντων και τεχνολογιών. Τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα της Xiaomi στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, των νέων υλικών και άλλων πόρων, θα αποτελέσουν στέρεα θεμέλια για το τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 18 =