αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕίναι δυνατόν το Twitter να μη βρει αγοραστή;

Είναι δυνατόν το Twitter να μη βρει αγοραστή;

Τον τελευταίο καιρό έχουν φουντώσει οι φήμες που μιλούν για εξαγορά του Twitter. Ωστόσο, τα πράγματα μάλλον δεν πηγαίνουν έτσι όπως θα περίμεναν τα στελέχη του. Μέχρι τώρα το όποιο ενδιαφέρον έχει μείνει σε προφορικό επίπεδο, ενώ πολλές μεγάλες εταιρίες έχουν ξεκαθαρίσει μάλιστα ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κάποια κίνηση.

Δύσκολα θα φανταζόταν κάποιος ότι δεν θα ενδιαφέρονταν να το αγοράσουν οι κολοσσοί της ψηφιακής τεχνολογίας, όταν οι επενδυτές αποτιμούν την αξία του στα 17,4 δισ. δολάρια. Προ δύο εβδομάδων βρισκόταν στο αποκορύφωμά της η φημολογία σχετικά με τους επίδοξους αγοραστές του Twitter. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, η Google, η Apple και η Walt Disney κατέστησαν σαφές ότι δεν θα υποβάλουν προσφορά. Το ίδιο και η Salesforce. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, όσο διαρκούσε η φημολογία περί επικείμενης εξαγοράς του, οι μετοχές του σημείωναν άνοδο. Από τη στιγμή, όμως, που χάθηκε κάθε ενδιαφέρον, η μετοχή του υποχωρεί, με την πτώση να φτάνει την Πέμπτη στο 17%.

Αναλυτές και παράγοντες της αγοράς εκφράζουν, ωστόσο, την έκπληξή τους για το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρεται να το απορροφήσει ειδικότερα η Google, που θεωρούσαν ότι ήταν και η μοναδική που θα είχε νόημα να συγχωνευθεί μαζί του.

Οπως τονίζουν, η πλέον επιτυχημένη μηχανή αναζήτησης θα είχε κάθε λόγο να ενδιαφερθεί για την άμεση μετάδοση ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο και για το εύρος της κοινωνικής του απήχησης.

Ακολουθήστε το It’s Possible στο Twitter κάνοντας κλικ εδώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 16 =