αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Είναι ασφαλές να μην γίνονται υποχρεωτικά τεστ στους τουρίστες;»: Το CNN έβαλε… δύσκολα στον Χ. Θεοχάρη

«Είναι ασφαλές να μην γίνονται υποχρεωτικά τεστ στους τουρίστες;»: Το CNN έβαλε… δύσκολα στον Χ. Θεοχάρη

Καλεσμένος στο CNN βρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, για να παρουσιάσει το σχέδιο της Κυβέρνησης για την τουριστική σεζόν.

Κατά την διάρκεια της εμφάνισης του μάλιστα δέχτηκε και… δύσκολες ερωτήσεις. Όπως το αν είναι ασφαλές να μην γίνονται υποχρεωτικά τεστ στους τουρίστες και να μην υπάρχει καραντίνα.

Ο κ. Θεοχάρης απάντησε πως υπάρχουν ειδικοί που καθοδηγούν την κυβέρνηση στην διαδικασία. “Έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο για να εξασφαλίσουμε ότι οι διακοπές των τουριστών θα είναι ασφαλείς” υπογράμμισε και πρόσθεσε πως θα επιτρέπονται ταξιδιώτες μόνο από συγκεκριμένες χώρες που οι ειδικοί στην υγεία λένε ότι πρέπει να επιτρέψουμε. Επίσης, θα γίνονται εκτενείς, αλλά δειγματοληπτικοί, έλεγχοι και τέλος, υποστήριξε ότι ενισχύθηκαν με πόρους οι περιοχές όπου θα είναι οι τουρίστες, ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε ενδεχόμενο.

Επίσης, τόνισε πως η Ελλάδα έχει πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα στη λειτουργία, σε κάθε βήμα, στο ταξίδι, στα ξενοδοχεία κ.α. για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει διάδοση. Στην ερώτηση για το αν η Ελλάδα ρισκάρει να ανατρέψει την μικρή εξάπλωση που είχε ο ιός στη χώρα, με ένα άνοιγμα για τον τουρισμό χωρίς ασφάλεια, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε: “Λοιπόν, ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας μας; Τρία μέρη, εάν θέλετε: η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού μας που πήρε τη δύσκολη απόφαση τόσο νωρίς, η αποτελεσματικότητα της υπόλοιπης κυβέρνησης, του δημοσίου τομέα και του προσωπικού της πρώτης γραμμής, που είχαν το καθήκον να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, και η υπευθυνότητα του κόσμου που διασφάλισε ότι όλοι συμμορφωνόμαστε στους κανόνες. Αυτά τα τρία στοιχεία θα είναι εκεί και από την επόμενη ημέρα. Επομένως, αυτό δεν αφορά απλώς το παρελθόν, αφορά επίσης το μέλλον (…) έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε την υγεία των πολιτών μας και με τον ίδιο τρόπο θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε. Έτσι λοιπόν, θα είμαστε σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία, και κάθε τμήμα του συστήματος θα λειτουργήσει για να διασφαλίσει την υγεία των πολιτών μας και των ταξιδιωτών”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 12 =