αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Είμαστε οι επιλογές μας»: Ο Jeff Bezos παρουσιάζει δύο προσωπικές ιστορίες τις οποίες πρέπει να ακούσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είμαστε οι επιλογές μας»: Ο Jeff Bezos παρουσιάζει δύο προσωπικές ιστορίες τις οποίες πρέπει να ακούσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα σε ένα βίντεο μόλις 2μισι λεπτών, ο Jeff Bezos παραθέτει δύο ιστορίες με την δική τους ξεχωριστή σημασία. Μιλά για την στιγμή που αποφάσισε να ξεκινήσει την Amazon. Είχε ήδη μια καλή δουλειά στη Wall Street. Μια ημέρα, αποφάσισε να πει στο αφεντικό του, ότι θέλει να ιδρύσει μια επιχείρηση και να πουλά βιβλία Online.

Το αφεντικό του, τον άκουσε προσεκτικά. «Αυτό ακούγεται σαν μια πραγματικά καλή ιδέα. Αλλά θα ήταν μια ακόμα καλύτερη ιδέα για κάποιον που δεν ήδη μια καλή δουλειά», του είπε ο εργοδότης του. Ο νεαρός Jeff Bezos είχε τότε ένα δύσκολο σταυροδρόμι μπροστά του. Αλλά πήρε την τολμηρή επιλογή: Να κάνει πράξη την ιδέα του. «Δεν νομίζω να το μετάνιωνα, αν προσπαθούσα και αποτύγχανα. Αλλά πιστεύω πάντα θα με στοίχειωνε, αν δεν προσπαθούσαν καν», εξηγεί ο Bezos.

Ο ίδιος τονίζει, ότι έχουν σημασία οι επιλογές που κάνεις. Το αν θα σε ρίξει κάτω η κριτική ή αν θα ακολουθήσεις τα πιστεύω σου. «Είμαστε οι επιλογές μας. Χτίσε μια σπουδαία ιστορία για τον εαυτό σου».

Στο πρώτο μέρος του βίντεο, ο Bezos παραθέτει μια άλλη ιστορία. Από τότε που ήταν μικρός. Τότε, ενώ ήταν στο αμάξι με την γιαγιά και τον παππού του, είπε στην γιαγιά του ότι για κάθε δύο λεπτά που καπνίζει, χάνει 9 χρόνια από την ζωή της. Αφού ο μικρός Jeff Bezos είχε κάνει κάποιους σχετικούς υπολογισμούς. Το αποτέλεσμα; Δεν άκουσε «μπράβο», όπως περίμενε. Αντίθετα, η γιαγιά του έβαλε τα κλάματα. Με τον παππού του, να του εξηγεί λίγο αργότερα ότι το να είσαι καλός άνθρωπος, είναι δυσκολότερο από το να είσαι έξυπνος. Άρα, η κίνηση που έκανε τότε ο Bezos, ήταν λάθος.

«Η εξυπνάδα είναι ένα προσόν. Η καλοσύνη είναι μια επιλογή», καταλήγει ο ιδρυτής της Amazon.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + four =