αρχικηVIRAL«Είδα 10 ένστολους να βγαίνουν από το σινεμά»: Μια μαρτυρία για την επίμαχη προβολή του Joker

«Είδα 10 ένστολους να βγαίνουν από το σινεμά»: Μια μαρτυρία για την επίμαχη προβολή του Joker

Χαμός έχει γίνει από εχτές, με την επέμβαση της αστυνομίας σε προβολή της ταινίας Joker, σε Αθηναϊκό σινεμά. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ που βρίσκεται επί της λεωφόρου Πατησίων.

Στόχος της «εφόδου» ήταν να ελεγχθεί αν υπήρχαν ανήλικοι στην αίθουσα. Αφού η ταινία είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επέμβαση έγινε μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, που βρίσκονταν στην ίδια αίθουσα. Ωστόσο το υπουργείο διαψεύδει.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στον κινηματογράφου ΑΕΛΛΩ την ώρα που μπήκαν οι αστυνομικοί και ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του περιγράφει στο News 24/7 τα όσα είδε:

«Είχα βγάλει εισιτήριο για την επόμενη ακριβώς προβολή. Είδα δέκα αστυνομικούς με στολές, πλήρως εξοπλισμένοι, να βγαίνουν από την αίθουσα, μαζί με γονείς και παιδιά. Ένας από αυτούς κρατούσε ένα χαρτί που προφανώς έγραφε τον νόμο. Ακούσαμε τον αστυνομικό να επικαλείται τον νόμο, έλεγε ότι ο νόμος είναι σαφής. Όπως μάθαμε η καταγγελία έγινε από υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού, για αυτό ήρθαν οι αστυνομικοί. Την περαιτέρω εξέλιξη δεν τη γνωρίζω, όσον αφορά στους γονείς».

Διαφορετική εκδοχή δίνει ένας άλλος χρήστης:

Επειδή η γυναίκα μου και η κόρη μου ήταν στην παράσταση των 7 στο Αελλω , όπου σύμφωνα με κάποιους μπουκαρε η αστυνομία…

Gepostet von Μπουρνης Δημητρης am Sonntag, 20. Oktober 2019

Το υπουργείο αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τι λέει η υπουργός Πολιτισμού

Σε δηλώσεις της πάντως η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αποκάλυψε ότι τις καταγγελίες έκαναν όντως υπάλληλοι του υπουργείου. Τόνισε όμως ότι «κινήθηκαν αυτοβούλως» και χαρακτήρισε «τελείως ανοίκειο» αυτό που συνέβη.

Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, η υπουργός σχολίασε πως «σωστά αντέδρασε όπως αντέδρασε ο κόσμος, αυτό που έγινε ήταν τελείως ανοίκειο».

Η κ. Μενδώνη δήλωσε πλήρη άγνοια για το περιστατικό και ανέφερε πως η πρώτη αντίδρασή της ήταν να ρωτήσει όλη την ιεραρχία του υπουργείου για το ποιος έδωσε την εντολή και ποιος βρίσκεται πίσω από την ενέργεια αυτήν.

«Πήρα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτης, πήρα τα στοιχεία των δύο γυναικών και έμαθα ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες λειτουργούσαν αυτόνομα», σημείωσε η Λίνα Μενδώνη και τόνισε πως το υπουργείο δεν είχε δώσει καμία εντολή, αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες δεν ενημέρωσαν ούτε για τις προθέσεις ούτε για το τι έκαναν, αγνοούσαν όλη την ιεραρχία.

Όπως επισήμανε, θα κινηθεί όλη η διαδικασία με βάση τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα για την τιμωρία τους.

«Δεν είναι δυνατόν κανείς να προκαλεί τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα επικαλούμενος την υπαλληλική του ιδιότητα » είπε ακόμη επαναλαμβάνοντας ότι «λειτούργησαν αυθαιρέτως» και ότι «δεν είχαν καμιά τέτοια αρμοδιότητα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 18 =