αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔ. Νανόπουλος προς τους νέους: «Οι δυσκολίες είναι πολλές. Αλλά το τέλος του δρόμου είναι καταπληκτικό»

Δ. Νανόπουλος προς τους νέους: «Οι δυσκολίες είναι πολλές. Αλλά το τέλος του δρόμου είναι καταπληκτικό»

«Τι συμβουλή θα δίνατε σε ένα νέο σήμερα;» ρωτήθηκε ο θεωρητικός φυσικός και ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος. Και απάντησε: «Καταρχάς να μπορέσει να καταλάβει την εποχή του. Να καταλάβει ότι είναι μια καταπληκτική, απίστευτη εποχή».

Ενώ στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Να μπορέσει να αφουγκραστεί και να καταλάβει τα πραγματικά μηνύματα της εποχής. Και να δει τι θέλει να κάνει, με το μυαλό του- δεν λέω με την καρδιά, γιατί η καρδιά είναι λάθος. Να δει με το μυαλό του τι θέλει να κάνει και να τραβήξει τον δρόμο του. Και αν βρει αυτό που θέλει να κάνει, να μη γυρίσει πίσω».

Ο διάσημος επιστήμονας μίλησε στο Podcast της LiFO «Άκου την Επιστήμη» και τόνισε: «Οι δυσκολίες είναι πολλές. Αλλά το τέλος του δρόμου είναι καταπληκτικό». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κάθε νέος και νέα πρέπει να σκέφτονται ότι είναι μοναδικοί στον κόσμο. Κανένας δεν είναι ίδιος με τον άλλο. Στόχος είναι ο καθένας να τραβήξει τον δικό του δρόμο και «να αφήσουμε κάτι πίσω», όπως είπε ο Δ. Νανόπουλος.

Ο Δημήτρης Νανόπουλος μίλησε επίσης για την το μέλλον και το πως θα εξελιχθεί ο άνθρωπος, προβλέποντας μάλιστα ότι στις αρχές του 2030 θα έχουμε τις πρώτες μικρές αποικίες στη Σελήνη. Μίλησε και για τον κορονοιό και την κατάσταση που βιώνουμε τώρα.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το Podcast εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =