αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Δώρο» το 50% της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

«Δώρο» το 50% της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Εως τo 50% των ενισχύσεων των τριών πρώτων κύκλων επιστρεπτέας προκαταβολής θα μετατραπεί σε επιδότηση, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Στην απόφαση αυτή προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα με την οποία άνοιξε ο δρόμος για μετατροπή επιστρεπτέων ενισχύσεων σε επιδοτήσεις.

Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να ανακοινωθούν τον Μάρτιο, αλλά αρμόδιες πηγές που επικαλείται το Euro2day.gr φωτογραφίζουν ήδη τον πήχη έως στο 50%, σημειώνοντας πως οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι και επιπλέον η μετατροπή επιστρεπτέων μέσων σε επιδοτήσεις έχει και δημοσιονομικές επιδράσεις.

Τόσο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο αναπληρωτής Θεόδωρος Σκυλακάκης έχουν εδώ και αρκετές εβδομάδες αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, οι εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι των τριών πρώτων κύκλων επιστρεπτέας προκαταβολής, συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ, να κληθούν τελικά να επιστρέψουν λιγότερα σε σχέση με όσα υπολόγιζαν, από το 2022 και μετά. Επί του παρόντος, ισχύει περίοδος χάριτος.

Κατά τον χρόνο καταβολής των ενισχύσεων, οι προϋποθέσεις όριζαν επιστροφή 60% ή 70% μόνο για όσους δικαιούχους απασχολούσαν περισσότερους από 20 εργαζόμενους ή είχαν πτώση τζίρου μεγαλύτερη από 70% μετά την παρέλευση έτους. Οι δικαιούχοι επιδοτήσεων ήταν περιορισμένοι. Τώρα η λίστα διευρύνεται όπως και το ύψος της επιδότησης, αλλά και πάλι θα υπάρχουν προϋποθέσεις και δημοσιονομικοί περιορισμοί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 19 =