αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΔύο Ελληνίδες YouTubers που κλείνουν συνεργασίες με μεγάλα brands, μιλούν στο It’s Possible

Δύο Ελληνίδες YouTubers που κλείνουν συνεργασίες με μεγάλα brands, μιλούν στο It’s Possible

Πως είναι, άραγε, να ζεις στην Ελλάδα, να είσαι YouTuber και καταφέρνεις να κλείνεις συμφωνίες με μεγάλες εταιρίες; Το έχουν καταφέρει η Ελπίδα Λάμπρου και η Λήδα Κοντζεδάκη. Δύο YouTubers που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, έχουν φτιάξει το YouTube-ικό κανάλι 2girls1map και έχουν καταφέρει να προσελκύσουν το ενδιαφέρον αρκετών brands, ενώ αυτή τη στιγμή διαθέτουν περίπου από 11.000 subscribers.

Οι ίδιες μιλούν στο It’s Possible για το πώς αποφάσισαν να ασχοληθούν με κάτι τέτοιο, που θα θέλανε να έχουν φτάσει σε 2 χρόνια από σήμερα, ενώ απαντούν και στο μεγάλο ερώτημα, για το αν τελικά αυτό που λέμε YouTuber μπορεί να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου.

Πως αποφασίσατε να γίνετε YouTubers;

Αποφασίσαμε να γίνουμε YouTubers, πριν από περίπου 2 χρόνια. Κάναμε μαζί για 5 χρόνια ιντερνετικό ραδιόφωνο σε διάφορους σταθμούς, και κάποια στιγμή αρχίσαμε και σκεφτόμαστε αν θα θέλαμε να συνεχίσουμε το ραδιόφωνο ή αν θα έπρεπε να κάνουμε κάτι άλλο. Με αφορμή ένα βίντεο που είχαμε γυρίσει σε ένα ταξίδι μας στο Λονδίνο( στο οποίο κάναμε διάφορα αστεία, και το είχαμε ανεβάσει στο facebook, διαπιστώσαμε ότι είχε τεράστια απήχηση και σε άτομα που δεν μας ήξεραν καν και ότι αυτό θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα.

Έτσι, μετά από λίγο καιρό αποφασίσαμε να κάνουμε κανάλι στο YouTube το οποίο κατά κύριο λόγο θα ασχολούνταν με την μεγάλη μας αγάπη, τα ταξίδια!

H Ελπίδα Λάμπρου και η Λήδα Κοντζεδάκη

Τι ακριβώς κάνετε συνήθως στα βίντεο σας;

Στο κανάλι μας θα βρει κανείς 2 κατηγορίες όταν το επισκεφτεί : τα αμιγώς κωμικά βίντεο και τα travel vlogs αλλά και τις συνεργασίες μας με ξένους YouTubers. Στα κωμικά βίντεο, ασχολούμαστε με διάφορα κοινωνικά θέματα ή θέματα της επικαιρότητας που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον. Τώρα, όσον αφορά τα travel vlogs, προσπαθούμε να ξεναγήσουμε τον κόσμο στους προορισμούς που επισκεπτόμαστε με τον δικό μας ιδιαίτερο και διασκεδαστικό τρόπο. Σίγουρα, δεν κάνουμε ένα τυπικό travel vlog όπως κάνουν άλλοι, χωρίς αυτό να είναι κάτι το μεμπτό. Επιπλέον, κύριο μέλημα μας είναι να κάνουμε συνεργασίες με ξένους YouTubers, και να προβάλουμε τους πολιτισμούς, τα ήθη και τα έθιμα και των δυο λαών. Σε αυτό το σημείο, να σημειώσουμε ότι είμαστε οι μόνες Ελληνίδες YouTubers, που έχουν κάνει τέτοιου είδους συνεργασίες.

Βάσει της εμπειρίας σας, μπορεί ο YouTuber να είναι το κανονικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα; Είναι κάτι που σίγουρα γίνεται στο εξωτερικό.

Φυσικά και γίνεται αλλά χρειάζεται πολλή προσπάθεια και πολλή δουλειά τόσο στην αρχή όσο και στη συνέχεια για να καταφέρεις να έχεις ένα σταθερό εισόδημα μέσα από το YouTube.

Βλέποντας τα βίντεο σας, παρατηρούμε ότι έχετε κάνει συμφωνίες με μεγάλες εταιρίες. Πως καταφέρατε να φτάσετε σε αυτά τα σημαντικά deals και τι θα συμβουλεύατε έναν YouTuber έτσι ώστε να τα καταφέρει και αυτός;

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε σταθεί πολύ τυχερές μέχρι στιγμής στις συνεργασίες μας με τα brands που μας έχουν προσεγγίσει. Μέχρι στιγμής, και παρότι έχουμε δρόμο μπροστά μας για να ανέβουμε και άλλο σαν κανάλι, μας έχουν προσεγγίσει τα ίδια τα brands και οι εταιρείες για συνεργασίες.

Ωστόσο, θεωρούμε ότι και οι creators πρέπει να προσεγγίζουν τα brands και να χτυπάνε πόρτες αν έχουν κάποιες δημιουργικές και αξιόλογες ιδέες για συνεργασία.

Και σίγουρα θα το κάνουμε και οι ίδιες μελλοντικά. Όσον αφορά τις συμβουλές που θα δίναμε σε ένα νέο YouTuber, θα του λέγαμε τα ακόλουθα:

1) Να πειραματιστεί και να βρει την ταυτότητα του καναλιού του

2) Να τολμήσει να ρισκάρει και να κάνει κάτι διαφορετικά από τα συνηθισμένα, γιατί μπορεί μελλοντικά να ξεχωρίσει σε αυτό

3) Να μην απογοητεύεται από τα μικρά εμπόδια που θα συναντήσει στην αρχή αλλά και στην πορεία του

Ποιο είναι το πράγμα που σας αρέσει περισσότερο στο ελληνικό Youtube, και τι είναι αυτό που δεν σας αρέσει καθόλου;

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι Έλληνες creators και θαυμάζουμε πολλούς για την δουλειά τους. Υπάρχουν πολλοί creators που μας εμπνέουν με τα βίντεο τους. Ωστόσο, αυτό που δεν μας αρέσει στο χώρο είναι ότι πολλοί YouTubers επιλέγουν πολύ πρόχειρα και εύκολα θέματα, τα οποία δεν έχουν καμία δημιουργικότητα, και παρόλα αυτά πάνε πολύ καλά. Αυτό κάποιες φορές μας θυμώνει, γιατί τα δικά μας βίντεο κρύβουν πάντα μια δόση δημιουργικότητας και απαιτούν πολλή δουλειά, τόσο σεναριακά όσο και στο γύρισμα και στο μοντάζ τους.

Που θα θέλατε να έχετε φτάσει ως YouTubers, σε 2 χρόνια από σήμερα;

Θα θέλαμε σίγουρα να έχουμε ανέβει πολύ περισσότερο σαν κανάλι, να έχουμε κάνει ακόμη πιο σημαντικές συνεργασίες με brands και γνωστούς αγαπημένους μας YouTubers και να έχουμε καταφέρει να ξεχωρίσουμε στην ενότητα του travel vlogging που τόσο πολύ αγαπάμε!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + ten =