αρχικηVIRALΔύο απλά τρικ για να θυμάσαι τους τηλεφωνικούς αριθμούς

Δύο απλά τρικ για να θυμάσαι τους τηλεφωνικούς αριθμούς

Όλοι έχουμε στα κινητά μας έναν μακρύ κατάλογο με αριθμούς. Αλλά τι γίνεται αν χάσεις το κινητό σου; Υπάρχουν τρόποι για να θυμάσαι τους τηλεφωνικούς αριθμούς- τουλάχιστον αυτούς που είναι σημαντικούς.

Σύμφωνα με το Business Insider υπάρχουν ένα δύο τρικ για να καταφέρετε να θυμάστε «απ’ έξω» τα τηλέφωνα των πιο σημαντικών ανθρώπων στη ζωή σας.

Ο ένας από τους τρόπους είναι να μετατρέψετε το τηλέφωνο που σας ενδιαφέρει να θυμάστε σε στιχάκι ή τραγούδι, κάπως δηλαδή να ακολουθείτε ένα μοτίβο απομνημόνευσης σαν παιδικό τραγουδάκι που δεν θα σας αφήνει να το ξεχνάτε ποτέ.

Ο άλλος είναι να σβήσετε τα ονόματα των αγαπημένων σας, με τους οποίους συνομιλείτε καθημερινά, και μάλιστα για οικογενειακά ζητήματα ή για θέματα δουλειάς, από τη λίστα ταχείας κλήσεως του κινητού σας. Αν μείνει μόνο το τηλέφωνο, σταδιακά θα χρειαστεί να το απομνημονεύσετε για να θυμάστε ποιος σας καλεί: πρώτα τα δύο τελευταία ψηφία, για να βγάλετε άκρη, και σιγά – σιγά όλον τον αριθμό. Επίσης, καλό θα ήταν το παραπάνω να το κάνετε σταδιακά. Μη σβήσετε ξαφνικά τα ονόματα όλης της οικογένειας ή όλων των στενών συνεργατών: ένα κάθε φορά για να μπορείτε να εκπαιδεύσετε ξανά τον εγκέφαλο στη λειτουργία της απομνημόνευσης.

Ετσι αν σβήσει το κινητό σας ή αν το χάσετε και πρέπει να επικοινωνήσετε με κάποιον οικείο σας από άλλη συσκευή, θα θυμάστε απ’ έξω το τηλέφωνό του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 15 =