αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔύο Έλληνες φοιτητές διακρίθηκαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό στην Κίνα, με «όπλο» το Blockchain

Δύο Έλληνες φοιτητές διακρίθηκαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό στην Κίνα, με «όπλο» το Blockchain

«Τροπαιοφόροι» επέστρεψαν από την Κίνα δύο Έλληνες φοιτητές, που κατόρθωσαν να «δέσουν» τη ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία του blockchain με τους περιβαλλοντικούς και ενεργειακούς πόρους, σε ένα από τα πρώτα παγκοσμίως project του είδους, το «Bluechain». Πρόκειται για τους τελειόφοιτους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Σφούνη (τμήμα Πληροφορικής) και Γεώργιο Βαγενά (τμήμα Βιολογίας), οι οποίοι έλαβαν το δεύτερο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό ανάπτυξης blockchain τεχνολογίας «BYTOM Global Development Contest», διαγωνιζόμενοι με 100 ομάδες από την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Νότια Κορέα.

Χωρίς να έχουν λάβει καμία οικονομική βοήθεια και με μοναδικό στόχο -όπως επισημαίνουν- την ανάδειξη της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, οι δύο φοιτητές ανέπτυξαν την πλατφόρμα «Bluechain», η οποία βασίζεται στην blockchain τεχνολογία BYTOM και έχει ως στόχο την αποδοτική διαχείριση ενεργειακών και περιβαλλοντικών πόρων σε επίπεδο βιομηχανίας, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης και της άνισης πρόσβασης των ανθρώπων στους φυσικούς πόρους όπως το νερό ή η ενέργεια.

Οι δύο νέοι επιστήμονες, που ξεκίνησαν να αναπτύσσουν την πλατφόρμα μόλις τον περασμένο Αύγουστο, πραγματοποίησαν έρευνα και σχεδιασμό πάνω σε δεδομένα της αχανούς Οικονομικής Ζώνης του Ποταμού Γιανγκτζέ στην Κίνα (Yangtze River Economic Belt, γνωστής με το αρκτικόλεξο YREB), η οποία εισφέρει το 42% του κινεζικού ΑΕΠ (το αστρονομικό ποσό των 4,033 τρισ. δολαρίων), αλλά ταυτόχρονα ευθύνεται για το 43% των συνολικών λυμάτων αποχέτευσης στη χώρα (30,8 δισ. μετρικούς τόνους), όπως προκύπτει από ανάλυση στο πλαίσιο του έργου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =