αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔυσκολεύεσαι στις δημόσιες ομιλίες; Εδώ είναι 7 tips από το Business Insider για να γίνεις μάστερ

Δυσκολεύεσαι στις δημόσιες ομιλίες; Εδώ είναι 7 tips από το Business Insider για να γίνεις μάστερ

Μπορεί τώρα να σου μοιάζει απίστευτο, αλλά ακόμα και ο Warren Buffett κάποτε δεν ήταν καλός στις δημόσιες ομιλίες. Ο γνωστός επενδυτής, στο ξεκίνημα τις καριέρας του δυσκολεύονταν πολύ να μιλήσει μπροστά σε πολύ κόσμο.

«Ήθελα να κάνω εμετό. Στην πραγματικότητα, κανόνιζα τη ζωή μου, έτσι ώστε ποτέ να μην χρειαστεί να σηκωθώ μπροστά σε ακροατήριο» σημειώνει ο Warren Buffet.

Πως όμως κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα του και να γίνει ένας από τους κορυφαίους business communicators; Η απάντηση είναι απλή: Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση. Αμέσως μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο, ο ίδιος είδε μια διαφήμιση για μαθήματα δημόσιας ομιλίας. Και πήγε. Μια φορά την εβδομάδα, ο 20χρονος τότε νέος, συνάντησε άλλους -εξίσου τρομοκρατημένους συμμαθητές- μέσα σε μια τάξη. Σε κάθε έναν, είχε δοθεί ένα βιβλίο με ομιλίες-δείγματα, που έπρεπε να τις παρουσιάσουν μέσα στην τάξη.

Όπως σημειώνει το Inc.com, αυτή η πρωτοβουλία είχε ένα καλό: Επειδή ακριβώς όλοι είχαν τον ίδιο φόβο, δημιουργήθηκε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με σκληρή δουλειά, ο Buffett άρχισε να προσπερνά τον φόβο του. Μπορεί η καριέρα του στη συνέχεια να στηρίχτηκε στις έξυπνες επενδύσεις. Ωστόσο, η φήμη του διαδόθηκε για έναν βασικό λόγο: Είχε την ικανότητα να επικοινωνεί σωστά με το κοινό.

Αλλά πως μπορείς να βελτιωθείς στο κομμάτι της δημόσιας ομιλίας; Στο παρακάτω γράφημα θα δεις 7 συγκεκριμένα tips, έτσι όπως τα παραθέτει το Business Insider.

https://assets.weforum.org/wp-content/uploads/2015/08/bi_graphic_the-ultimate-guide-to-becoming-an-excellent-public-speaker.png
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =