αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔρομέας: «Αν δεν αλλάξει η κατάσταση μέσα σε 2 χρόνια, θα μεταφέρουμε την έδρα μας στο εξωτερικό»

Δρομέας: «Αν δεν αλλάξει η κατάσταση μέσα σε 2 χρόνια, θα μεταφέρουμε την έδρα μας στο εξωτερικό»

Αποφασισμένος να μεταφέρει την έδρα της εταιρίας του στο εξωτερικό είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δρομέας, Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου. Αυτό ανέφερε ο ίδιος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Αν δεν δούμε αλλαγή στο οικονομικό περιβάλλον μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, θα κάνουμε πράξη την απόφασή μας να μεταφέρουμε την έδρα στο εξωτερικό», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν μια σειρά από κακώς κείμενα που ταλανίζουν την επιχειρηματικότητα στη χώρα με πιο επώδυνα τα υψηλά επιτόκια δανεισμού, τη γραφειοκρατεία και τις ελλιπείς παροχές στις βιομηχανικές ζώνες», τόνισε ο ίδιος. Ενδεικτικά ανέφερε πως στη ΒΙΠΕ Σερρών, όπου λειτουργεί το εργοστάσιο, γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα διακοπές ρεύματος με αποτέλεσμα να υφίστανται ζημιές τα μηχανήματα και να ζημιώνεται η εταιρεία με περίπου 300.000 τον χρόνο.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Παπαπαναγιώτου και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα που αδυνατεί να εξασφαλίσει ανταγωνιστικά επιτόκια στις ελληνικές επιχειρήσεις ενώ καυτηρίασε και τα κριτήρια με τα οποία δίνονται οι χρηματοδοτήσεις στις επιχειρήσεις σήμερα τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές δυνατότητες των εταιρειών.

Ο πρόεδρος της Δρομέας σημείωσε πάντως ότι θα περιμένει τις κινήσεις και την υλοποίηση των υποσχέσεων της νέας κυβέρνησης αναφορικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων, ώστε μέσα στην επόμενη διετία και με βάση τις συνθήκες που θα επικρατούν, να λάβει τις τελικές αποφάσεις. «Δεν αμφιβάλλω για τις καλοπροαίρετες θέσεις που έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός, μια τέτοια απόφαση ωστόσο εξαρτάται από το ευρύτερο περιβάλλον που διαμορφώνεται» είπε.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι εφόσον η έδρα της εταιρείας μεταφερθεί, τα εργοστάσια στα οποία απασχολούνται αυτή τη στιγμή 250 εργαζόμενοι, θα παραμένουν στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δρομέας: Η ελληνική εταιρία που έκλεισε νέο deal 15 εκατ. ευρώ με τον Γερμανικό στρατό

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 2 =