αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δούλεψε σκληρά τώρα για να χαρείς τη ζωή αργότερα»: 5 κοινές πεποιθήσεις που σε κρατούν πίσω στη ζωή σου

«Δούλεψε σκληρά τώρα για να χαρείς τη ζωή αργότερα»: 5 κοινές πεποιθήσεις που σε κρατούν πίσω στη ζωή σου

Τελικά πως μπορείς να φτάσεις στους μεγάλους στόχους σου και να είσαι ευτυχισμένος στη ζωή σου; Κανείς δεν έχει το μαγικό ραβδί. Δεν υπάρχει ένα σχέδιο που μπορεί να ταιριάξει σε όλους τους ανθρώπους.

Είναι πολύ πιθανό, ωστόσο, να πιστεύετε πολλά πράγματα, που η λογική και η εμπειρία έχουν δείξει ότι είναι ψευδή. Υπάρχουν τόσες πολλές παρανοήσεις σχετικά με τη ζωή και είναι φυσικό να τις αποδεχόμαστε με την πάροδο του χρόνου, ειδικά όταν μας περνούν η κοινωνία ή οι άνθρωποι που έχουμε στη ζωή μας.

Εδώ είναι λοιπόν 5 συνηθισμένες πεποιθήσεις που πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορούν να σε κρατήσουν πίσω στη ζωή σου. Τα συγκεκριμένα points είναι κομμάτι μίας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό a conscious rethink.

1# Τα μεγάλα γεγονότα έχουν σημασία στη ζωή μας, τα μικρά όχι. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου τα μεγάλα, φανταχτερά και βαρυσήμαντα γεγονότα θεωρούνται ότι έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα μικρά και φαινομενικά ασήμαντα. Αυτό μας κάνει να σκεφτούμε ότι πρέπει να γεμίσουμε τη ζωή μας με πράγματα μεγάλης αξίας και αντίκτυπου. Σκεφτόμαστε ότι αν δεν αφήσουμε το στίγμα μας να το δουν όλοι, τότε έχουμε αποτύχει. Στην πραγματικότητα, είναι τα πιο μικρά πράγματα που συχνά σημαίνουν περισσότερα για εμάς και για τους άλλους. Μία χαρούμενη ζωή με την οικογένεια και τους φίλους μας, μπορεί να έχει θετικότερη επίδραση σε εμάς, από ότι μία ιδέα που… θα αλλάξει τον κόσμο ή μία προαγωγή στη δουλειά.

2# Η ευτυχία προέρχεται από εξωτερικούς παράγοντες. «Η ευτυχία δεν είναι ένα ψάρι που μπορείς να πιάσεις». Όπου κι αν ψαρεύετε, ό,τι ψαρεύετε, η ευτυχία δεν είναι κάτι που μπορείτε να βγείτε έξω και να το πιάσετε, να το βρείτε, να το αγοράσετε ή να το αποκτήσετε με οποιοδήποτε άλλο μέσο. Δεν είναι κάποιο εξωτερικό στοιχείο που μπορεί να σφυρηλατηθεί, να εξορυχθεί ή να κατασκευαστεί με άλλο τρόπο. Η ευτυχία είναι εσωτερική, έρχεται από μέσα. Αν αναζητάς την ευτυχία σου ανάμεσα στα πράγματα εκεί έξω, μάλλον θα ψάχνεις για πάντα.

3# Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Μία κλισέ φράση που μας αρέσει να την λέμε στον εαυτό μας. Για να πεισθούμε ότι υπάρχει κάποια… μοίρα που καθορίζει τα πάντα. Υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή που συμβαίνουν χωρίς κανένα λόγο. Αυτά μπορεί να είναι καλά ή μπορεί να είναι κακά, αλλά δεν συμβαίνουν επειδή κάποια ανώτερη δύναμη αποφασίζει ότι πρέπει να γίνουν. Απλά συμβαίνουν. Δεν χρειάζεται να υπάρχει λόγος για κάθε μεμονωμένο γεγονός ή περίσταση στη ζωή σας.

4# Υπάρχει το ιδανικό μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσεις. Μπορεί να πιστεύετε ότι υπάρχει ένας καλός δρόμος, ένας καλύτερος δρόμος και ένας κορυφαίος δρόμος στη ζωή, αλλά μάλλον κάνετε λάθος. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένα μονοπάτι μπροστά σας. Στην πραγματικότητα χαράζετε ένα μονοπάτι με κάθε βήμα που κάνετε. Μπορεί να παίρνετε αποφάσεις με τις οποίες είστε ευχαριστημένοι και μπορεί να πάρετε κάποιες για τις οποίες μετανιώνετε, αλλά δεν έχετε τρόπο να γνωρίζετε τις πλήρεις συνέπειες της κάθε απόφασης από πριν. Αυτό που φαίνεται σαν το βέλτιστο μονοπάτι μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία ή στενοχώρια, ενώ τα «λάθη» σας μπορεί να σας οδηγήσουν σε ένα μέρος γαλήνης και ευτυχίας. Ξεκινά κάνοντας το πρώτο βήμα- και χωρίς να υπεραναλύεις τα πιθανά σενάρια που θα ακολουθήσουν.

5# Δούλεψε σκληρά τώρα για να χαρείς τη ζωή αργότερα. Μερικοί άνθρωποι εστιάζουν 100% στην ιδέα πουλέι ότι αν καταβάλετε σκληρή δουλειά σήμερα, θα μπορέσετε να αποκομίσετε τα οφέλη αργότερα. Όσον αφορά τα χρήματα και την γενικότερη περιουσία σας, αυτό μπορεί να είναι σωστό ως ένα βαθμό, αλλά όταν εξετάζετε όλα τα πράγματα που πραγματικά έχουν σημασία για εμάς – ευτυχία, αγάπη, ηρεμία, φιλίες, νόημα στη ζωή – αυτό το επιχείρημα δεν ισχύει. Σε αντίθεση με τα χρήματα και τον πλούτο που μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου, οι εμπειρίες μπορούν να συμβούν μόνο στην παρούσα στιγμή. Το να εργάζεσαι σε σημείο εξάντλησης για να φτιάξεις ένα καλύτερο μέλλον σημαίνει ότι παραμελείς να έχεις ένα καλύτερο παρόν. Ναι, είναι σημαντικό να εργαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να απολαμβάνουμε την διαδρομή. Ο χρόνος είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο μας. «Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο», έχει πει ο Warren Buffett. Όσο χρόνο ξοδεύεις, μετά δεν μπορείς να τον πάρεις πίσω. Ούτε μπορείς να… δανειστείς χρόνο. Πρέπει να τον χρησιμοποιείς με σύνεση και να απολαμβάνεις τη διαδρομή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μπροστά σου έναν μάστερ της χειραγώγησης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =