αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δούλεψα σε startups και μετά έχτισα 4 μεγάλες εταιρίες»: Ένας πετυχημένος επιχειρηματίας μιλά για το πως ξεκίνησε

«Δούλεψα σε startups και μετά έχτισα 4 μεγάλες εταιρίες»: Ένας πετυχημένος επιχειρηματίας μιλά για το πως ξεκίνησε

Ο Sam Goldberg αρχικά ξεκίνησε σπουδές για να γίνει γιατρός, όμως σύντομα κατάλαβε ότι έπρεπε να γίνει επιχειρηματίας. Άλλωστε, από μικρός είχε το «μικρόβιο» της επιχειρηματικότητας. Σε πολύ μικρή ηλικία, έπλενε αυτοκίνητα στην γειτονιά του και έβγαζε χρήματα. Σήμερα, εργάζεται πάνω στην 4η εταιρία του. Είναι συνιδρυτής της επενδυτική εταιρίας, ESDF, η οποία εστιάζει το κομμάτι του gaming.

«Ξεκίνησα να δουλεύω για startups, και αφού έμαθα το πως να δημιουργώ και να διαχειρίζομαι εταιρίες, χρησιμοποίησα αυτές τις γνώσεις για να ξεκινήσω τις δικές μου επιχειρήσεις», λέει ανάμεσα σε άλλα ο ίδιος.

Εξηγεί ότι δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη στιγμή, στην οποία πήρε την μεγάλη απόφαση να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Όλα έγιναν με φυσικό τρόπο, συζητώντας με άλλους ανθρώπους. Πολλές συναντήσεις και αρκετές συζητήσεις κατά την διάρκεια καφέδων, τον ώθησαν στο να γίνει επιχειρηματίας.

Αυτό που του δίδαξε, μεταξύ άλλων, η διαδρομή του μέχρι εδώ, είναι ότι κάνεις business με άλλους ανθρώπους. Πρέπει όλοι να είναι ικανοποιημένοι από μια συμφωνία. Έχει και τη συμβουλή του για τους νέους επιχειρηματίες: «Αν ξεκινήσεις μια εταιρία με άλλους ανθρώπους, να είσαι σίγουρος ότι οι συνιδρυτές σου έχουν δυνάμεις που δεν είναι πανομοιότυπες με τις δικές σου». Επίσης, να έχεις μια καλή προϊστορία μαζί τους ή να γνωρίζεις άλλα άτομα που τους ξέρουν καλά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + two =