αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δούλεψα μαζί με τον Jeff Bezos. Αυτά είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει»: Ένα πρώην στέλεχος της Amazon αποκαλύπτει

«Δούλεψα μαζί με τον Jeff Bezos. Αυτά είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει»: Ένα πρώην στέλεχος της Amazon αποκαλύπτει

Πως είναι, άραγε, να εργάζεσαι δίπλα σε έναν άνθρωπο σαν τον Jeff Bezos; O Brian Krueger, εργάστηκε στην Amazon, ως υπεύθυνος για τις προσλήψεις ταλέντων, σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε άρθρο του στο inc.com, παραθέτει την εμπειρία του, μερικά inside στοιχεία για το πως είναι να δουλεύεις μαζί με τον Bezos και ποια είναι αυτά που τον κάνουν ξεχωριστό.

«Ο Jeff δεν μοιάζει με οποιονδήποτε άλλο Διευθύνοντα Σύμβουλο που έχετε συναντήσει ποτέ», λέει Brian Krueger.

Και συμπληρώνει: «Ο Steve Jobs είναι ίσως ο πιο κοντινός από την προοπτική του οραματισμού, όμως είναι πολύ, πολύ διαφορετικοί. Ο Jeff δεν είναι δικτατορικός ή τυραννίσκος, όπως έχουν υποθέσει ορισμένοι». Σύμφωνα με το πρώην στέλεχος της Amazon, ο Jeff Bezos έχει το δικό του όραμα για την εταιρία και όντως είναι αυστηρός με το πως λειτουργούν κάποια πράγματα.

«Αν είσαι τεμπέλης, μην έρχεσαι κοντά στον Jeff», λέει ο ίδιος. Και εξηγεί ότι ο Bezos θέλει ανθρώπους που φέρνουν αποτελέσματα. Επίσης τον χαρακτηρίζει ως στοχαστή, άτομο που δρα, αλλά και… ντροπαλό. Αν είσαι μέσα στα γραφεία της εταιρίας, πολλές φορές θα ακούσεις τον Bezos να γελά δυνατά. Γελά με κάτι που είπε ο ίδιος ή κάτι που άκουσε.

«Ο Jeff επικεντρώνεται στην απόκτηση ταλαντούχων ανθρώπων και την ανάπτυξη ταλέντων. Λίγοι διευθύνοντες σύμβουλοι θέτουν τόσο χρόνο στο ταλέντο όσο ο Jeff», λέει ο Brian Krueger.

Γνωρίζει ότι η εταιρεία καθορίζεται από το εσωτερικό της ταλέντο και όχι από τα προϊόντα της. Πέρα από αυτό, αναθέτει σε κάθε ηγέτη να οικοδομήσει και να αναπτύξει την ομάδα του μεμονωμένα για να δώσει αποτελέσματα. Θέλει να βλέπει συγκεκριμένα αποτελέσματα. «Έχει μια εξαιρετικά ικανή ομάδα διευθυντών που τον περιβάλλουν, ανθρώπους για τους οποίους σπάνια ακούτε, αλλά αυτοί είναι οι άνθρωποι που οδηγούν την επιχειρησιακή εφαρμογή του οράματος που έχει θέσει ο Jeff για την εταιρεία. Τους δίνει πολλές ευκαιρίες να δοκιμάσουν νέα πράγματα, να κάνουν λάθη, αλλά φυσικά να επιβιώσουν», τονίζει ο Krueger.

Το ίσως σημαντικότερο, ο Krueger το λέει στο τέλος. Ο Jeff Bezos αποδέχεται την αποτυχία. Γνωρίζει ότι για να καινοτομήσετε, πρέπει να αποδεχτείτε τις αποτυχίες στην πορεία προς την επιτυχία. «Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του Jeff και του Steve Jobs. Ο Steve δεν θα δεχόταν την αποτυχία σε οποιοδήποτε επίπεδο, ενώ ο Jeff είναι πραγματικά εντάξει με αυτό, αρκεί να σας φέρνει πιο κοντά στην επιτυχία», καταλήγει ο Krueger.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 20 =