αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δουλεύω remote για 1 μήνα κάθε χρόνο από εξωτικά μέρη όπως το Μπαλί και η Ταϊλάνδη»

«Δουλεύω remote για 1 μήνα κάθε χρόνο από εξωτικά μέρη όπως το Μπαλί και η Ταϊλάνδη»

O Sergi Benet είναι συνιδρυτής της financial-education πλατφόρμας Balio. Και έχει βρει τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο για να δουλεύει.

Μαζί με την σύντροφο του, Andrea Gimeno, δουλεύουν remote από εξωτικά μέρη όπως το Μπαλί και η Ταϊλάνδη. Όχι, δεν μετακομίζουν μόνιμα εκεί. Αλλά «αποβιβάζονται» για τουλάχιστον 1 μήνα κάθε χρόνο.

«Θέλαμε να πάμε πέρα από την συνηθισμένη τουριστική εμπειρία», λέει ο Sergi στο Business Insider.

«Πάντα πιστεύαμε ότι έπρεπε να εργαστείς και να ζήσεις σαν ντόπιος για να γνωρίσεις πραγματικά ένα μέρος. Παραμερίσαμε αυτή τη σκέψη για χρόνια, μέχρι που στα τέλη του 2019, συνειδητοποιήσαμε ότι ίσως υπήρχε τρόπος να την εντάξουμε στη ζωή μας» εξηγεί.

Έτσι αποφάσισαν να κάνουν «αποδράσεις» από την Ισπανία όπου είναι η βάση τους. «Αποφασίσαμε λοιπόν να συμβιβαζόμαστε: Θα περνούσαμε ενάμιση μήνα ζώντας και δουλεύοντας εκτός Ευρώπης. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαμε να γνωρίσουμε μια νέα χώρα, οι πελάτες και οι προμηθευτές μας δεν θα συνειδητοποιούσαν καν ότι είχαμε φύγει από την Ισπανία και θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε χωρίς να χάσουμε ούτε μια μέρα διακοπών», λέει.

Ο πρώτος προορισμός ήταν η Ταΐλάνδη. «Φαινόταν ιδανικός προορισμός για εμάς καθώς είχε μεγάλο αριθμό cafe με σύνδεση WiFi. Αυτό, πιστεύαμε, θα διασφάλιζε ότι θα μπορούσαμε να εργαστούμε εξ αποστάσεως χωρίς κανένα πρόβλημα», λέει ο Sergi. Αλλά δεν έλειψαν οι εκπλήξεις: «Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη μας ως αρχάριοι. Οι καφετέριες γέμιζαν με κόσμο, καθιστώντας την remote εργασία ιδιαίτερα δύσκολη».

«Σε έναν coworking space, από την άλλη πλευρά, γνωρίζετε ότι η σύνδεση στο διαδίκτυο θα είναι πάντα αρκετά σταθερή και ότι σχεδόν πάντα θα είστε σε ένα ήσυχο μέρος για να μιλήσετε με συνεργάτες, επενδυτές ή πελάτες», λέει.

«Εκτός από αυτό το μικρό λάθος, ο ενάμιση μήνας στο Chiang Mai μας άνοιξε ένα νέο κόσμο», τονίζει ο νεαρός επιχειρηματίας.

«Αλλά η ρουτίνα μας δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο. Προσπαθήσαμε να σηκωθούμε αρκετά νωρίς, γύρω στις 8 ή 9 π.μ.. Μετά, περνούσαμε λίγο χρόνο στο γυμναστήριο ή πηγαίναμε μια βόλτα», περιγράφει, και συμπληρώνει: «Η μόνη εξαίρεση ήταν τα Σαββατοκύριακα, όπου βρίσκαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε κοντινές πόλεις ή να αποδράσουμε σε ένα νησί».

Και μετά; «Επιστρέψαμε στην Ισπανία στις αρχές του 2020 και οποιεσδήποτε σκέψεις για το επόμενο ταξίδι μας καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας του COVID-19. Όσο περνούσαν περισσότεροι μήνες, όμως, σκεφτόμασταν την εμπειρία μας στο Chiang Mai και τόσο περισσότερο θέλαμε να ξεφύγουμε ξανά.

Για το επόμενο ταξίδι μας, επιλέξαμε το Μπαλί, ένα νησί στην Ινδονησία με καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και πολλούς coworking spaces

Εάν υπάρχουν πολλοί coworking χώροι, μπορείτε να μετακινηθείτε ανάμεσα σε αυτούς εάν, για παράδειγμα, χαλάσει το κλιματιστικό σε έναν στον οποίο εργάζεστε» εξηγεί.

Στο Μπαλί, είναι συχνά φθηνότερο να φάτε έξω από το να προσπαθήσετε να μαγειρέψετε. «Συχνά κοστίζει μόνο περίπου 10 ευρώ για να φάμε και οι δύο έξω», λέει ο ίδιος. Όλα αυτά βεβαίως ενώ παράλληλα δούλευε για το project του. Η δουλειά δεν σταμάτησε.

Το ζευγάρι κάνει τώρα τα επόμενα πλάνα του: «Αυτή τη στιγμή, έχουμε στο στόχαστρό μας την Αργεντινή. Η χώρα έχει έναν αυξανόμενο αριθμό ψηφιακών νομάδων και θέσεων εργασίας, και το βιοτικό επίπεδο παραμένει λίγο-πολύ σταθερό για όσους πληρώνονται σε ευρώ».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − ten =