αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δουλεύω 3,5 ημέρες την εβδομάδα»: Ένας 28χρονος που παραιτήθηκε από τη δουλειά του και τώρα βγάζει 189.000 δολάρια τον χρόνο

«Δουλεύω 3,5 ημέρες την εβδομάδα»: Ένας 28χρονος που παραιτήθηκε από τη δουλειά του και τώρα βγάζει 189.000 δολάρια τον χρόνο

Αυτό που έχει καταφέρει ο Josh Ellwood μάλλον θα το ζήλευαν αρκετοί. Πρόκειται για έναν 28χρονο που παραιτήθηκε από τη δουλειά του, και σήμερα έχει καταφέρει να είναι αφεντικό του εαυτού του όπως δηλώνει. Με μεγάλο εισόδημα.

«Το 2017, αφού αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο, άρχισα να εργάζομαι ως engineer σε μια εταιρεία πετρελαίου. Ήμουν 23 και έβγαζα 98.500 $ το χρόνο.

Στην αρχή νόμιζα ότι είχα βρει τη δουλειά των ονείρων μου. Αλλά αφού είδα ανώτερους leaders να εργάζονται 60 ώρες την εβδομάδα με τα συνηθισμένα ταξίδια, συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν ο τρόπος ζωής που ήθελα. Ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν τριών ετών, οπότε το να έχω οικογενειακό χρόνο ήταν πάντα πολύτιμο για μένα» λέει ο ίδιος στο CNBC.

Kαι συμπληρώνει: «Το 2018, άρχισα να πειραματίζομαι με τα παράλληλα projects μου. Έβαλα στόχο να βγάζω 3.450 $ το μήνα (μετά φόρων) από τις παράλληλες δραστηριότητες μου για να υποστηρίξω τον τρόπο ζωής μου». Με στόχο μόλις το πετύχει αυτό να παραιτηθεί από την πρωινή δουλειά του.

«Σήμερα, έχω πετύχει τον στόχο μου να είμαι το αφεντικό του εαυτού μου. Άφησα τη δουλειά μου ως μηχανικός τον Φεβρουάριο του 2021 για να δουλέψω full time στα παράλληλα projects μου. Πέρυσι, έβγαλα λίγο περισσότερα από 189.000 $ από τις επτά ροές εισοδήματός μου» τονίζει. Και παραθέτει στο CNBC τις 7 πηγές από τις οποίες αντλεί έσοδα:

  1. YouTube (Google AdSense): $82.349
  2. Fulfilled by Amazon: $13.886
  3. Patreon (coaching): $33.114
  4. Fiverr (product research): $29.014
  5. Affiliate marketing: $29.496
  6. Ενοικίαση ακινήτων: $1.272
  7. Μερίσματα: $639

Το καλύτερο το λέει στη συνέχεια: «Τώρα δουλεύω μόνο 22 ώρες την εβδομάδα. Έχω ρεπό κάθε Πέμπτη, Παρασκευή απόγευμα και το Σαββατοκύριακο. Είτε πρόκειται για γκολφ με τον παππού μου, μαγείρεμα για οικογενειακά δείπνα ή να ξεκινήσω νέα επιχειρηματικά έργα στην κοινότητά μου, έχω άφθονο χρόνο να επενδύσω στους ανθρώπους και τα πράγματα που με ενδιαφέρουν περισσότερο».

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107112877-MakeIt_220823_OTS_JoshEllwood_Hero1.jpg?v=1662062668

Ο ίδιος δίνει μάλιστα μερικές συμβουλές για όποιον θέλει να μετατρέψει ένα παράλληλο project σε full time δουλειά. Και να δουλεύει λιγότερο.

1# Μη φοβάστε τις δοκιμές και τα λάθη

Όπως εξηγεί, οι πρώτες επιχειρηματικές ιδέες του δεν ήταν πετυχημένες. «Μόλις άρχισα να πουλάω προϊόντα στο Amazon, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Fulfillment By Amazon (FBA), άρχισα να βγάζω πραγματικό παθητικό εισόδημα» λέει και συμπληρώνει: «Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να βρω ένα generic προϊόν που ήταν σε ζήτηση και να το πουλάω μέσω Amazon. Το πρώτο μου προϊόν ήταν ακουστικά αξίας 1.000 δολαρίων, μετά πήγα στις θήκες iPhone και αθλητικό εξοπλισμό. Κέρδισα περισσότερα από 25.000 $ το 2019 μέσω του καταστήματός μου στο Amazon.

Ήθελα να μοιραστώ με άλλους τι έμαθα από τις δοκιμές και τα λάθη μου, έτσι ξεκίνησα ένα νέο project, το οποίο αργότερα μετατράπηκε στη μεγαλύτερη πηγή εσόδων μου: Ξεκίνησα το δικό μου κανάλι στο YouTube».

2# Χτίσε μία κοινότητα γύρω σου

«Ξεκίνησα το κανάλι μου στο YouTube, Debt To Dollars, τον Φεβρουάριο του 2020. Δεσμεύτηκα να δημοσιεύω τουλάχιστον δύο βίντεο την εβδομάδα στην αρχή. Τους επόμενους οκτώ μήνες, απέκτησα 14.000 συνδρομητές και 871.000 channel views» εξηγεί.

«Καθώς μεγάλωνα το κοινό μου, συνειδητοποίησα ότι ήθελα να συνδεθώ περισσότερο με τους συνδρομητές μου και να δημιουργήσω μια πραγματική κοινότητα. Έτσι, τον Οκτώβριο του 2020, άρχισα να δίνω καθοδήγηση σε ανθρώπους έναν προς έναν με 50 $ το μήνα για το πώς να βγάλουν χρήματα πουλώντας προϊόντα μέσω Amazon. Αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιώ το Patreon, μια πλατφόρμα που παρέχει επιχειρηματικά εργαλεία σε δημιουργούς περιεχομένου για να τρέξουν μια συνδρομητική υπηρεσία, για να κάνω τα coaching sessions μου» τονίζει. Το 2021 ξεκίνησε δραστηριότητα και στην πλατφόρμα Fiverr.

3# Δώστε προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του χρέους

«Παραιτήθηκα από την δουλειά μου όταν έβγαζα λιγότερα από 4.000 $ το μήνα, επειδή είχα εξοφλήσει όλα τα χρέη μου, εκτός από το σπίτι και το αυτοκίνητό μου. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξοφλήσετε τα χρέη, αλλά προσωπικά μου αρέσει η μέθοδος «Χιονοστιβάδα» επειδή σας βοηθά να δείτε την πρόοδό σας» λέει ο 28χρονος.

Ετσι δουλεύει αυτό: Καταγράψτε όλα τα χρέη σας από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο. Κάντε τη μεγαλύτερη πληρωμή για το μικρότερο χρέος σας και την ελάχιστη πληρωμή για το υπόλοιπο. Επαναλάβετε μέχρι να εξοφλήσετε το μικρότερο χρέος και μετά συνεχίστε με το επόμενο μικρότερο χρέος σας.

4# Ρυθμίστε νωρίς το νομικό κομμάτι της επιχείρησής σας

Είναι σημαντικό να έχεις μια νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα. Όχι μόνο για να μπορείς να κινηθείς όπως πρέπει, αλλά και για… ψυχολογικούς λόγους. «Αποδίδω ορισμένες από τις προηγούμενες αποτυχίες μου στο ότι αντιμετώπιζα τα παράλληλα projects μου σαν χόμπι αντί για επιχειρήσεις. Μόλις δημιούργησα μια Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (LLC) στο Τέξας το 2019, πήρα τα πάντα πιο σοβαρά και επαγγελματικά. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι επιχειρήσεις μου αποτύγχαναν μέχρι τότε» λέει ο 28χρονος.

5# Βρείτε ένα πρόγραμμα που σας ταιριάζει και τηρήστε το

Είναι επίσης σημαντικό να φτιάξεις ένα πρόγραμμα. «Αφοσιώθηκα σε ένα πρόγραμμα. H δουλειά στην επιχείρησή μου ήταν μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας μου. Επέλεξα να επικεντρώνομαι στα παράλληλα projects μου κάθε βράδυ μετά τη δουλειά και κάθε Σάββατο πρωί. Εξακολουθώ να τηρώ ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Δουλεύω Δευτέρα έως Τετάρτη και μισή μέρα την Παρασκευή. Κάθε μέρα θα εργάζομαι 4 έως 6 ώρες, με κάθε ώρα να έχει προσημειωθεί για μια συγκεκριμένη εργασία», λέει ο νεαρός επιχειρηματίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =