αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔουλεύοντας 95 ώρες την εβδομάδα: Junior αναλυτές της Goldman Sachs αποκάλυψαν την όχι και τόσο καλή ζωή τους

Δουλεύοντας 95 ώρες την εβδομάδα: Junior αναλυτές της Goldman Sachs αποκάλυψαν την όχι και τόσο καλή ζωή τους

Πάνω από 95 ώρες την εβδομάδα δουλεύουν οι νεοπροσληφθέντες αναλυτές της Goldman Sachs. Αυτό αποκαλύφθηκε μετά από εσωτερική έρευνα που έγινε από 13 αναλυτές που εργάζονται στην Goldman Sachs για 1 χρόνο. Πρόκειται, δηλαδή, για ανθρώπου που μόλις έχουν μπει στη δουλειά. Και η καθημερινότητα τους μάλλον… δεν είναι αυτή που περίμεναν.

«Υπήρχε κάποια στιγμή όπου δεν έτρωγα, δεν έκανα μπάνιο και δεν έκανα οτιδήποτε άλλο από το να δουλεύω από το πρωί έως μετά τα μεσάνυκτα», γράφει στην έκθεση ένας από τους αναλυτές.

Η έρευνα κυκλοφόρησε αρχικά στα social media και στη συνέχεια αναμεταδόθηκε από πολλά μεγάλα ΜΜΕ όπως το CNN.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι άνθρωποί μας είναι πολύ πολυάσχολοι, γιατί η δουλειά πάει καλά και οι όγκοι βρίσκονται σε ιστορικά επίπεδα. Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, οι άνθρωποι είναι δικαιολογημένα αρκετά κουρασμένοι και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ακούμε τις ανησυχίες τους και κάνουμε πολλά βήματα για να τις αντιμετωπίσουμε», ανέφερε η ανακοίνωση της Goldman Sachs.

Όπως σημειώνει το CNN, παρόλο που οι τράπεζες της Wall Street, και ειδικότερα η Goldman, είναι γνωστές για τους υψηλούς μισθούς και ακόμη και τα υψηλότερα μπόνους, αυτό δεν ισχύει πάντα για τους αναλυτές του πρώτου έτους, οι οποίοι είναι στο κατώτερο σκαλί της ιεραρχίας. Μετά τις αποκαλύψεις, ένας εκπρόσωπος της Goldman αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι για τον μισθό των junior αναλυτών. Μια περσινή έκθεση του Business Insider εκτιμά ωστόσο ότι οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας της Goldman και άλλων κορυφαίων εταιρειών έχουν βασικό μισθό περίπου στα 91.000 δολάρια τον χρόνο.

Οι πρωτοετείς αναλυτές της Goldman Sachs ζητούν να εφαρμοστεί όριο 80 ωρών εργασίας την εβδομάδα. «Αυτό ξεπερνά τη σκληρή δουλειά, είναι απάνθρωπο», λέει ένας από αυτούς.

Το 100% των αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε ότι οι πολλές ώρες δουλειάς είχαν αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις με τους φίλους και την οικογένεια.

Η Goldman Sachs προσπαθεί ήδη να προστατεύσει τους junior τραπεζίτες της με τον «κανόνα του Σαββάτου», σύμφωνα με τον οποίο, οι αναλυτές της δεν πρέπει να δουλεύουν από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής έως τις 9 το πρωί της Κυριακής, με εξαίρεση σπάνιες περιπτώσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 14 =