αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔουλεύεις remote; Εδώ είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις στις τηλεδιασκέψεις (και τι ΔΕΝ πρέπει)

Δουλεύεις remote; Εδώ είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις στις τηλεδιασκέψεις (και τι ΔΕΝ πρέπει)

Ας πούμε την αλήθεια: Αν είσαι από αυτούς που δουλεύουν χρόνια remote, μάλλον γνωρίζεις τα περισσότερα από τα tips που θα δεις στην παρακάτω λίστα. Είτε δουλεύεις από το σπίτι, είτε από οποιοδήποτε άλλο μέρος με εργαλείο το laptop σου.

Αυτή την περίοδο όμως υπάρχει ένα νέο φαινόμενο: Αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που ξαφνικά πρέπει… να μάθουν να δουλεύουν remote, λόγω της εξάπλωσης του γνωστού ιού. Το να δουλεύεις από το σπίτι μπορεί να είναι ωραίο. Ναι, δεν χάνεις και χρόνο για να πας μέχρι το γραφείο και να επιστρέψεις. Ενώ μπορείς να δουλεύεις ακόμα και με τις πιτζάμες σου, ακούγωντας μουσική.

Ωστόσο, αν θες να είσαι παραγωγικός και να διατηρήσεις ένα επαγγελματικό προφίλ, πρέπει να είσαι προσεκτικός. Στην παρακάτω λίστα θα δούμε λοιπόν τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις κατά την διάρκεια τηλεδιασκέψεων. Και τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις.

ΝΑΙ: Βάλε στο mute το μικρόφωνο, ακόμα και όταν δεν μιλάς. Οι ήχοι στο background μπορεί να είναι ενοχλητικοί για τους συνομιλητές.

ΝΑΙ: Τσέκαρε τα settings πριν την τηλεδιάσκεψη. Ανοίγει η κάμερα σου; Δουλεύει καλά ο ήχος;

ΟΧΙ: Μην τοποθετείς τυχαία την κάμερα. Προσπάθησε να είναι στο ύψος των ματιών. Ούτε πολύ χαμηλά, ούτε πολύ πάνω.

ΝΑΙ: Φρόντισε το φόντο στο δωμάτιο σου να είναι… αξιοπρεπές. Αν έχεις μια στοίβα από άπλυτα ρούχα, καλό είναι να την απομακρύνεις.

ΝΑΙ: Βάλε ρούχα που είναι επαγγελματικά. Καλά κατάλαβες, στις τηλεδιασκέψεις δεν μπορείς να είσαι με τις πιτζάμες. Ανάλογα με το ποιοι θα συμμετέχουν στο meeting, προσάρμοσε και το ντύσιμο σου.

ΟΧΙ: Μην τσεκάρεις τα emails σου και μην σερφάρεις στο Facebook, κατά την διάρκεια του meeting. Οι άλλοι θα καταλάβουν εύκολα το αν είσαι συγκεντρωμένος ή όχι.

ΝΑΙ: Αν πρόκειται για τηλεδιάσκεψη με πολλά άτομα χωρίς βίντεο, παρουσίασε τον εαυτό σου όταν ξεκινήσεις να μιλάς.

ΟΧΙ: Μην έχεις κατοικίδια στον ίδιο χώρο.

ΟΧΙ: Μην έχεις μικρά παιδιά στον ίδιο χώρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + eight =