αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δουλέψτε όποτε θέλετε»: Ένας κολοσσός ξεκίνησε να εφαρμόζει ένα τολμηρό μοντέλο με τους εργαζομένους του

«Δουλέψτε όποτε θέλετε»: Ένας κολοσσός ξεκίνησε να εφαρμόζει ένα τολμηρό μοντέλο με τους εργαζομένους του

Σκέψου το εξής σενάριο: Να πήγαινες να εργαστείς σε μια μεγάλη εταιρία, και αυτή να σου επέτρεπε να δουλεύεις… όποτε θες. Μοιάζει ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σωστά; Κι όμως είναι πέρα για πέρα πραγματικό. Ο κολοσσός PwC ξεκίνησε να εφαρμόζει ένα τολμηρό μοντέλο με τους εργαζομένους του. Με βάση αυτό, η εταιρία επιτρέπει στους ανθρώπους που προσλαμβάνει, να επιλέξουν το πότε ακριβώς θέλουν να εργάζονται. Στην σχετική αίτηση, ο εργαζόμενος που πρόκειται να προσληφθεί δηλώνει τα skills του, αλλά και τις ώρες που προτιμά να εργάζεται.

Με αυτό τον τρόπο η PwC έχει ως στόχο να προσελκύσει ταλαντούχους ανθρώπους, που δεν θέλουν να εργάζονται στο παραδοσιακό ωράριο 9-5.

Όπως σημειώνει το BBC, το ευέλικτο μοντέλο εργασίας, μπορεί να περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του εργαζομένου. Κάποιος μπορεί να επιλέξει να εργάζεται λιγότερες ώρες μέσα σε μια εργάσιμη εβδομάδα ή να επιλέξει συγκεκριμένους μήνες στους οποίους θα δουλεύει. Μέσα στις 2 πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του νέου μοντέλου, πάνω από 2.000 εργαζόμενοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να ενταχθούν επίσημα σε αυτό.

Η εταιρία, η οποία θα «ταιριάζει» τους προσληφθέντες με σχετικά projects και όχι ρόλους, θεωρεί ότι με την νέα τακτική της θα προσθέσει ακόμα περισσότερο ταλέντο στο εσωτερικό της. Πως όμως έφτασε σε αυτή την επιλογή; Η εταιρία έκανε μια μεγάλη έρευνα ανάμεσα σε 2.000 ανθρώπους και διαπίστωσε ότι το 46% των ερωτηθέντων είναι υπέρ των ευέλικτων ωραρίων, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να προσφέρει καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική ζωή κάποιου.

«Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι για να εργαστούν σε μια μεγάλη επιχείρηση πρέπει να ακολουθήσουν τα παραδοσιακά εργασιακά πρότυπα – θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι αυτό δεν συμβαίνει εδώ. Για να προσλάβουμε τους καλύτερους ανθρώπους, αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε μεγαλύτερη ευελιξία, διαφορετικές επιλογές εργασίας και μια διαδρομή για όσους επιθυμούν να ξαναρχίσουν τη σταδιοδρομία τους», λέει η chief people officer της PwC, Laura Hinton.

Τι λέτε, θα μπορούσαμε να δούμε κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =