αρχικηVIRALΔοκιμαστής σοκολάτας: Μια 28χρονη που κάνει αυτή τη δουλειά, λέει πως είναι να έχεις μια dream job

Δοκιμαστής σοκολάτας: Μια 28χρονη που κάνει αυτή τη δουλειά, λέει πως είναι να έχεις μια dream job

Ένα από τα πιο… γλυκά επαγγέλματα του κόσμου ασκεί η 28χρονη Βρετανίδα Χέιλι Περκς, από το Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «The Sun», η 28χρονη περιέγραψε πώς είναι να κερδίζει κανείς τα προς το ζην δοκιμάζοντας σοκολάτες.

«Στέκομαι στην κουζίνα για τις δοκιμές, στη δουλειά, βάζω ένα κομμάτι σοκολάτα στη γλώσσα μου και περιμένω να αρχίσει να λιώνει. Ξαφνικά αισθάνομαι διάφορες γεύσεις. Αυτό το κομμάτι φτιάχτηκε στην ίδια κουζίνα, στην οποία φτιάχτηκε μία μπάρα με άρωμα φράουλα και παρότι αυτή η σοκολάτα δεν περιέχει κανένα φρούτο μπορώ να αισθανθώ στοιχεία της φράουλας. Μπορώ να ανιχνεύσω το μίγμα συστατικών, χωρίς να κοιτάζω τη συνταγή – αυτό είναι κάτι που έχω μάθει να κάνω ως επιστήμονας σοκολάτας», αναφέρει η Περκς.

Όσο για τις αντιδράσεις των ανθρώπων, όταν τους λέει ότι πληρώνεται για να τρώει σοκολάτα κάθε μέρα; «Συχνά δεν με πιστεύουν», απαντά η 28χρονη, η οποία μεγάλωσε δίπλα σε εργοστάσιο της εταιρείας παρασκευής γλυκισμάτων Cadbury.

Όπως διηγείται η ίδια, όταν ήταν 19 ετών και σπούδαζε μαθηματικά στο κολέγιο, το θεματικό πάρκο Cadbury World, πόλος έλξης επισκεπτών, ήταν το ιδανικό μέρος για να βρει μια θέση εργασίας μερικής απασχόλησης. Ωστόσο, διαπιστώνοντας ότι της άρεσε το περιβάλλον στο οποίο βρισκόταν, μετά από ένα χρόνο υπέβαλε αίτηση για εργασία πλήρους απασχόλησης ως μαθητευόμενη, βοηθώντας από την παραγωγή δειγμάτων σοκολάτας για δοκιμές, έως την έρευνα δεδομένων.

«Χημεία και μαθηματικά είναι απαραίτητα. Την πρώτη μου μέρα, έμαθα τα πάντα για διαφορετικές τεχνικές, όπως πώς να κρυσταλλώνω τη σοκολάτα που δημιουργεί τη γυαλάδα. Πέρασαν δύο χρόνια για να μάθω τις βασικές δεξιότητες για το ρόλο, όπως να αναλύω τα συστατικά και να τελειοποιώ τους συνδυασμούς των γεύσεων» εξηγεί η 28χρονη, συμπληρώνοντας πως, για να διευρύνει τις γνώσεις της στην παρασκευή σοκολάτας, σπούδασε στο πανεπιστήμιο. Αφού απέκτησε το πτυχίο της στις φυσικές επιστήμες με ειδίκευση στη χημεία, σε ηλικία 23 ετών εντάχθηκε στην ομάδα δοκιμών της εταιρείας, που δοκιμάζει όλα τα πρωτότυπα.

«Είμαστε 10, περάσαμε από αυστηρά τεστ γεύσεων προτού γίνουμε δεκτοί. Πρόσφατα η Cadbury ασφάλισε τη γλώσσα μου για 1 εκατ. λίρες Αγγλίας», αναφέρει η Περκς, η οποία αποφεύγει να τρώει συγκεκριμένα τρόφιμα, όπως οι καυτερές πιπεριές. Πέρα από τα προϊόντα της εταιρείας της, η 28χρονη ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για ελέγξει τα προϊόντα και άλλων εργοστασίων σοκολάτας.

Όπως αναφέρει, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πόση δουλειά απαιτείται για να δημιουργηθεί μία απλή μπάρα σοκολάτας. Η 28χρονη δηλώνει ότι, ακόμα και όταν τη ρωτούν οι φίλοι και η οικογένειά της για τα νέα προϊόντα της εταιρείας της, εκείνη κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά της Cadbury, έχοντας υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας.

Αν και η δουλειά της ήταν ήδη αρκετά γλυκιά, η Περκς γνώρισε στην εταιρεία της πριν από επτά χρόνια και τον μετέπειτα σύζυγό της Ράιαν, ο οποίος εργάζεται ως γραφίστας. Φυσικά, άφθονες σοκολάτες περίμεναν τους καλεσμένους τους, κατά τη γαμήλια τελετή.

Όσο για το μέλλον της; Η Περκς ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της να κάνει άλλη δουλειά, καθώς απλά… λατρεύει τη σοκολάτα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + three =