αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔιώξεις σε 4 άτομα για την Novartis- Πως λειτουργούσε το «πλυντήριο» χρήματος μέσα από διαφημίσεις

Διώξεις σε 4 άτομα για την Novartis- Πως λειτουργούσε το «πλυντήριο» χρήματος μέσα από διαφημίσεις

Ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων προσώπων άσκησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για σκέλος τη υπόθεσης Novartis. Μεταξύ των τεσσάρων μη πολιτικών προσώπων περιλαμβάνεται η εκδότης – διαφημιστής που φέρεται μέσω εταιρίας του να νομιμοποιούσε τα χρήματα των δωροδοκιών. Η υπόθεση απασχόλησε και τη Βουλή, καθώς στοιχεία της είχαν διαβιβαστεί σε αυτή αναφορικά με το αίτημα άρσης ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρ. Λοβέρδου.

Σε βάρος τους ασκήθηκε κατά περίσταση κακουργηματική δίωξη για τα αδικήματα:

– της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορά δωροδοκία πολιτικών προσώπων κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή ,

– της απλής συνέργειας σε απιστία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του Δημοσίου

-της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και

-της απλή συνέργεια σε απιστία κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης οι εισαγγελικές αρχές συγκέντρωσαν στοιχεία γύρω από τη φερόμενη δράση του εκδότης – διαφημιστή, ο οποίος εμφανίζεται το διάστημα 2011 – 2012 να χρησιμοποιούσε ως «πλυντήριο» εταιρίες του, ώστε μέσω εικονικών ή υπερκοστολογημένων τιμολογίων να «ξεπλένει» χρήματα της φαρμακοβιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης καταθέτοντας με την ιδιότητα του υπόπτου ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς είχε αρνηθεί όλα όσα του αποδίδουν προστατευόμενοι μάρτυρες αλλά και άλλα πρόσωπα, αναφορικά με την διαφημιστική εταιρία του, λέγοντας πως καμία παράνομη συναλλαγή δεν έχει τελεστεί, δεν υπήρξαν εικονικά τιμολόγια, ούτε είχε σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα. Πλέον την υπόθεση αναμένεται να αναλάβει ανακριτής ο οποίος και θα εξετάσει εκ νέου το σκέλος αυτό της πολύκροτης υπόθεσης.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =