αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔικαστική απόφαση για Airbnb διαμέρισμα στην Αθήνα, δικαιώνει την ιδιοκτήτρια απέναντι στους άλλους ενοίκους

Δικαστική απόφαση για Airbnb διαμέρισμα στην Αθήνα, δικαιώνει την ιδιοκτήτρια απέναντι στους άλλους ενοίκους

Μια νέα Airbnb υπόθεση φτάνει στα δικαστήρια. Πρόκειται για περίπτωση διαμερίσματος όπως αυτή του Ναυπλίου, όμως η νέα υπόθεση φορά σπίτι στην Αθήνα. Και η δικαίωση πάει… στην άλλη πλευρά.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα Airbnb -εκμισθώνεται από την ιδιοκτήτρια σε εταιρία διαχείρισης βραχυχρόνιων μισθώσεων- βρίσκεται στην Πλατεία Βικτωρίας, ενώ και σε αυτή την περίπτωση κινήθηκαν δικαστικά ιδιοκτήτες άλλων διαμερισμάτων.

Όπως τονίζεται σε μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook από το το δικηγορικό γραφείο της Δάφνης Μπατσαρά, το Πρωτοδικείο Αθηνών μπήκε για πρώτη φορά στην ουσία του νόμου και αναγνώρισε ότι «οι βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι η νέα μορφή αστικών μισθώσεων». Το δικηγορικό γραφείο επισημαίνει ότι «για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα αναγνωρίζεται και προστατεύεται δικαστικά το δικαίωμα εκμετάλλευσης διαμερίσματος, μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb».

Και συμπληρώνει σε ότι αφορά τις καταγγελίες που έγιναν από τους άλλους ενοίκους: «Όσο για τους ισχυρισμούς των συνιδιοκτητών για επιβάρυνση των κοινόχρηστων χώρων, τη φασαρία και την κατοχή κλειδιών από αόριστο αριθμό ατόμων (εκτός του ότι πρόκειται για κατά βάση αναπόδεικτους ισχυρισμούς), αποδομούνται όλοι ανεξαιρέτως, κυρίως ως αναπόδεικτοι, αλλά και διότι δεν αποδείχθηκε ότι η βραχυχρόνια μίσθωση αποτέλεσε καθαυτή επιβαρυντική περίσταση για την εικόνα και την ασφάλεια της πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με τη δικαστική κρίση, δεν είναι δυνατό να απαγορευθεί ή έστω να περιοριστεί η χρήση και εκμετάλλευση των ακινήτων μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων, λόγω μεμονωμένων περιστατικών ή επειδή αυθαίρετα τεκμαίρεται ότι οι προσωρινά διαμένοντες κάνουν κακή χρήση των κοινόχρηστων χώρων.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση

Νέα Απόφαση – Κόλαφος δίνει απάντηση στο μπλόκο των μισθώσεων.Το Πρωτοδικείο Αθηνών μπαίνει για πρώτη φορά στην ουσία…

Gepostet von Batsara & Associates Corporate Law, Real Estate Law, Hotel Law am Montag, 9. Dezember 2019

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − one =