αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔικαστική απόφαση: Ένοχοι οι 22 από τους 54 κατηγορούμενους για την υπόθεση Siemens

Δικαστική απόφαση: Ένοχοι οι 22 από τους 54 κατηγορούμενους για την υπόθεση Siemens

Εικοσιδύο από τους 54 κατηγορούμενους για την υπόθεση της Siemens κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η καταδίκη αφορά στο ξέπλυμα για 22 από τους κατηγορούμενους στη δίκη για τα «μαύρα» ταμεία της εταιρείας. Ανάμεσα στους καταδικασθέντες και οι εν Ελλάδι πρωταγωνιστές της υπόθεσης και πρώην στελέχη του γερμανικού κολοσσού στη χώρα μας, Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης, καθώς και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ, που καταδικάστηκαν για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα.

Το δικαστήριο καταδίκασε και τα πρώην στελέχη του Οργανισμού, μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, καθώς και τα τραπεζικά στελέχη Φάνη Λυγινό και Ζαν Κλώντ Όσβαλντ. Ο τελευταίος, έγινε γνωστός από την σύλληψη του στο εξωτερικό κατόπιν εκτέλεσης του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχαν εκδώσει οι δικαστικές αρχές της χώρας μας σε βάρος του, αλλά και από την εντυπωσιακή απόδραση του πετώντας το βραχιολάκι κι έκτοτε καταζητείται.

Εξάλλου, το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας κι εντάσσοντας την αξιόποινη πράξη στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στη δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα.

Από την άλλη, αθώοι κρίθηκαν οι Νικόλαος Μανασής,Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλης Τυρογαλάς κι Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης. Άλλοι 28 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής των αδικημάτων που τους αποδίδονταν ανάμεσα, μεταξύ των οποίων κι ο Θεόδωρος Τσουκάτος.

Πηγή: Εθνος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =