αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔικαστήριο αποφάσισε ότι οι οδηγοί της Uber είναι υπάλληλοι της εταιρίας και όχι ανεξάρτητοι εργολάβοι

Δικαστήριο αποφάσισε ότι οι οδηγοί της Uber είναι υπάλληλοι της εταιρίας και όχι ανεξάρτητοι εργολάβοι

Νέα ήττα για την Uber. Όπως μεταδίδει το Reuters, Ολλανδικό δικαστήριο αποφάσισε ότι οδηγοί της Uber είναι υπάλληλοι της εταιρείας και όχι ανεξάρτητοι εργολάβοι, συνεπώς πρέπει να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα ενός εργαζομένου.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Άμστερνταμ συντάχθηκε με την Ομοσπονδία των Ολλανδικών Συνδικάτων που υποστήριζε ότι οι οδηγοί της Uber πρέπει να λαμβάνουν τους ίδιους μισθούς και τα ωφελήματα όλων των εργαζομένων του τομέα.

Έκρινε ότι οι οδηγοί που μεταφέρουν επιβάτες μέσω της εφαρμογής της Uber καλύπτονται από τη γενική συλλογική σύμβαση εργασίας για τους οδηγούς ταξί και «η νομική σχέση μεταξύ της Uber και των οδηγών πληροί όλα τις προϋποθέσεις εργασιακής σύμβασης».

Επίσης, επέβαλε στην εταιρεία πρόστιμο 50.000 ευρώ για μη τήρηση των όρων της σύμβασης εργασίας των οδηγών ταξί.

Η Uber δήλωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης σημειώνοντας ότι «δεν προτίθεται να προσλάβει οδηγούς στην Ολλανδία», ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε ότι με την απόφαση αυτή «οι οδηγοί χάνουν το δικαίωμα να αποφασίζουν αν θα εργαστούν ή όχι».

Λίγους μήνες πριν ανάλογη απόφαση είχε λάβει και βρετανικό δικαστήριο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 14 =