αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔιευκρινήσεις από το υπουργείο: Οι οδηγοί ΙΧ δεν μπορούν να οδηγούν μοτοσικλέτες με το ίδιο δίπλωμα

Διευκρινήσεις από το υπουργείο: Οι οδηγοί ΙΧ δεν μπορούν να οδηγούν μοτοσικλέτες με το ίδιο δίπλωμα

Σε…αναδίπλωση προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με την ΚΥΑ, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε οδηγούς ΙΧ να μπορούν να οδηγούν μοτοσικλέτες μέχρι 125 κ.εκ.

Μετά τις αντιδράσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης που ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση καταργεί την εκπαίδευση ενός υποψηφίου οδηγού μοτοσικλέτας και θα απογειώσει τα τροχαία συμβάντα στην χώρα μας, το υπουργείο έσπευσε να διευκρινίσει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά μόνο στην προσαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης του εντύπου των αδειών οδήγησης.

Συνεπώς, δεν δίνεται αυτόματα το δικαίωμα οδήγησης δικύκλου κατηγορίας Α1 από κάτοχο άδειας οδήγησης κατηγορίας Β, για το οποίο απαιτείται νόμος, ο οποίος, αν και εφόσον εκδοθεί, θα περιγράφει τους όρους και προϋποθέσεις για την ισοδυναμία των αδειών οδήγησης.

«Έτσι, με τη συγκεκριμένη απόφαση δεν αλλάζει το ισχύον πλαίσιο για τις άδειες οδήγησης και συνεπώς, τα σχετικά δημοσιεύματα, καθώς και τυχόν σκόπιμες και παραπλανητικές αντιδράσεις φορέων, δεν έχουν καμία βάση», επισημαίνει.

Γενικότερα, στο πλαίσιο που παρέχει η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία και με βάση τις καλές πρακτικές άλλων χωρών, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εξετάσει το ζήτημα των ισοδυναμιών στο πλαίσιο της νομοθετικής παρέμβασης για τη Μικροκινητικότητα.

Πηγή: skai.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =