αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔιεθνές Κέντρο Καινοτομίας θα δημιουργηθεί στο Κερατσίνι

Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας θα δημιουργηθεί στο Κερατσίνι

Η δημιουργία ενός Διεθνούς Κέντρου Καινοτομίας στο Κερατσίνι, είναι στα άμεσα πλάνα της Κυβέρνησης. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η ευρύτερη περιοχή των παλαιών λιπασμάτων (204 στρέμματα) στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας θα μετατραπεί σε μητροπολιτικό πάρκο που θα φιλοξενεί αθλητικές αλλά και καλλιτεχνικές δράσεις.

Στο ίδιο σημείο θα ιδρυθεί ένα διεθνές κέντρο καινοτομίας σε συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίας του εξωτερικού.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε άλλα 4 μεγάλα έργα, τα οποία είναι τα εξής:

1. Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο δίνοντας νέα ζωή στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή. Ευχαρίστησε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ανέλαβε το κόστος της μελέτης.

2. Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση τους δημιουργείται πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής.

3. Ο απρόσωπες εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου και τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη.

4. Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι μετατρέπεται σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =