αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔιακοπές στην Καραϊβική με δωρεάν καραντίνα

Διακοπές στην Καραϊβική με δωρεάν καραντίνα

Mε στόχο να επανεκκινήσουν τη λειτουργία τους και να προσελκύσουν όλο και περισσότερους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, τα ξενοδοχεία της Καραϊβικής αποφάσισαν να προσαρμοστούν στις ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία, παρέχοντας όλες τις ανέσεις σε όσους νοσούν. Ετσι, όταν κάποιος διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών του, πολυτελή ξενοδοχεία στην περιοχή της Καραϊβικής παραχωρούν τα δωμάτια δωρεάν. Οσοι λοιπόν επισκέπτες μολύνονται με κορωνοϊό, μπορούν να περάσουν την καραντίνα σε πολυτελή δωμάτια τα οποία παρέχουν όλες τις ανέσεις.

Οπως αναφέρει το Bloomberg, σε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης είναι ασυμπτωματικός και διαγνωστεί με κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών του, χωρίς όμως να χρειάζεται κάποια ιατρική παρακολούθηση, το ξενοδοχείο του παραχωρεί ένα δωμάτιο για να περάσει εκεί την καραντίνα. Παράλληλα, το ίδιο το ξενοδοχείο αναλαμβάνει το κόστος μέχρι να μπορέσει ο ασθενής να επιστρέψει στο σπίτι του. 

Ενδεικτικά, στη Λαδέρα, μια κατάφυτη, φιλική προς το περιβάλλον ξενοδοχειακή all-inclusive μονάδα στην Αγία Λουκία, μια δεκαπενθήμερη καραντίνα αντιστοιχεί σε δωρεάν διανυκτερεύσεις αξίας 12.600 δολαρίων. Εκεί κάποιος θα «στριμωχτεί» σε μια βίλα με πισίνα. Αντίστοιχα, στο πλουσιοπάροχο Ρόουζγουντ Μπάχα Μαρ που επαναλειτουργεί στο Νασάου, στις Μπαχάμες, από τις 4 Μαρτίου μπορεί κανείς να μείνει σε σουίτα κόστους 1.565 δολαρίων ανά βράδυ, κάτι που κοστίζει στο ξενοδοχείο περί τις 22.000 δολάρια.

Eάν και μία τέτοια κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί παρακινδυνευμένη, αποτελεί μία λύση για όσους ταξιδιώτες φοβούνται μήπως αναγκαστούν να μείνουν εκεί σε περίπτωση που κολλήσουν κορωνοϊό. Οταν οι Μαλδίβες αποφάσισαν τον περασμένο Ιούλιο να ανοίξουν τα σύνορά τους, ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία της περιοχής το Soneva Jani, παραχώρησε δωρεάν δωμάτια για να περάσουν εκεί μία δεκαπενθήμερη καραντίνα όσοι επισκέπτες μολύνονταν με κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Μάλιστα, η ιατρική ομάδα του ξενοδοχείου εκπαιδεύθηκε κατάλληλα ώστε να φροντίζει όσους ασθενείς μολύνονται από τον ιό είτε αυτοί είναι ασυμπτωματικοί είτε παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Τότε η ιδέα ήταν ρηξικέλευθη, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα και ξενοδοχεία της Καραϊβικής και του Μεξικού.

Οπως αναφέρει το Bloomberg, το ξενοδοχείο Nobu Hotel Los Cabos, δεν θα προσφέρει δωρεάν στους επισκέπτες –που έχουν τουλάχιστον μία τριήμερη κράτηση– μόνο τα τεστ που χρειάζεται να κάνουν πριν από την πτήση αλλά, σε περίπτωση που διαγνωστούν θετικοί, το ξενοδοχείο θα τους δώσει τη δυνατότητα να περάσουν για 14 ημέρες την καραντίνα σε ένα από τα πιο μίνιμαλ δωμάτια που προσφέρει στους φιλοξενούμενούς του.

Εκτός από αυτό, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο καλύπτει και το κόστος της νοσηλείας, σε περίπτωση που τα συμπτώματα γίνουν πιο έντονα. Το δε resort Λαδέρα στην Αγία Λουκία προσφέρει 3 από τις 37 πολυτελείς σουίτες του για όσους χρειάζεται να απομονωθούν ώστε να μη μεταδώσουν τον ιό. Παράλληλα, σε αυτούς προσφέρονται γεύματα που φτιάχνει το εστιατόριο του ξενοδοχείου καθώς και μη αλκοολούχα ποτά.

Ο Γκρεμ Ντέιβις, πρόεδρος του πολυτελούς ξενοδοχείου Baha Mar, εκτιμά ότι αντίστοιχες υπηρεσίες που προσφέρει το ξενοδοχείο σε όσους νοσούν δεν κοστίζουν πάνω από το 1% των εσόδων του ξενοδοχείου. Το κόστος δηλαδή δεν είναι μεγάλο. «Από τότε που εφαρμόσαμε αυτό το πρόγραμμα, παρατηρούμε σημαντική αύξηση στις κρατήσεις τόσο για τον Μάρτιο όσο και για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο», αναφέρει στο Bloomberg, τονίζοντας παράλληλα ότι ο αριθμός των κρατήσεων στις Μπαχάμες αυξάνεται σε ρυθμούς αντίστοιχους με την περίοδο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =