αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔημιούργησαν εφαρμογή- chat room στο οποίο μπορείς να μπεις μόνο αν έχεις… κάτω από 5% μπαταρία

Δημιούργησαν εφαρμογή- chat room στο οποίο μπορείς να μπεις μόνο αν έχεις… κάτω από 5% μπαταρία

Το να τελειώνει η μπαταρία του κινητού είναι κάτι που προκαλεί άγχος σε εκατομμύρια κόσμου και οι δημιουργοί της εφαρμογής «Die With Me» αποφάσισαν να βοηθήσουν κατά κάποιον τρόπο, στην αντιμετώπισή του. Οπότε αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα app το οποίο λειτουργεί μόνο όταν η μπαταρία της συσκευής είναι λιγότερο από 5% και δίνει πρόσβαση σε ένα chat room, όπου ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί το πρόβλημά του με άλλους ομοιοπαθείς.

Η πρόσβαση στο chatroom εξασφαλίζεται μόνο λίγο πριν σβήσει ουσιαστικά το κινητό από μπαταρία, αφού αν ο χρήστης αρχίσει να φορτίζει και ξεπεράσει το 5%, τότε η εφαρμογή τον πετά αυτομάτως έξω.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα app που να είναι χρήσιμο όταν έχεις χαμηλή μπαταρία. Πρακτικά δεν χρειάζεται πολλή ενέργεια», εξηγούν οι κατασκευαστές του «Die With Me», Dries Depoorter και David Surprenant.

Στόχος, όπως λένε, είναι «να ανακουφιστεί ο χρήστης από τον πόνο του ότι τελειώνει η μπαταρία στη συσκευή του» και «να βρει έναν φίλο που περνά το ίδιο άγχος εκείνη τη στιγμή». Η εφαρμογή δείχνει μερικά στοιχεία για κάθε χρήστη στο chat room, αλλά τίποτα ιδιαιτέρως προσωπικό- εμφανίζεται το username και η ώρα αποστολής του μηνύματος. Επίσης φαίνεται και το πόση μπαταρία έχει απομείνει σε κάθε χρήστη, που συμμετέχει.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το να καταφέρουν να μπει η εφαρμογή στο App Store της Apple δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. «Η Apple ελέγχει κάθε εφαρμογή πριν καταλήξει στο Apple App Store. Την δική μας την απέρριψαν αρκετές φορές. Μας ζήτησαν να προσθέσουμε ένα χαρακτηριστικό που θα δίνει τη δυνατότητα να κάνεις report σε μηνύματα και να αποκλείσεις χρήστες. Μόλις το κάναμε, έγινε αμέσως δεκτή», εξηγούν. Η εφαρμογή «Die With Me» είναι διαθέσιμη για iOS και Android.

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − four =