αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔημιουργείται το πρώτο Food Hall της Αθήνας. Μέσα σε μια γνωστή στοά

Δημιουργείται το πρώτο Food Hall της Αθήνας. Μέσα σε μια γνωστή στοά

Στο πρώτο Food Hall της Αθήνας θα μετατραπεί το Αρσάκειο Μέγαρο, στο κέντρο της Αθήνας, με την επένδυση να φτάνει τα 12 εκατ. ευρώ. Το περίγραμμα αξιοποίησης του Αρσακείου Μεγάρου, που φιλοδοξεί να μετατραπεί στον δεύτερο πιο επισκέψιμο τουριστικό προορισμό στην Αθήνα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησαν στη Στοά του Βιβλίου, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και η εταιρεία LEGENDARY FOOD.

Όπως αναφέρθηκε, η συνολική επένδυση για την αξιοποίηση του Αρσακείου Μεγάρου θα κοστίσει περίπου 12 εκατ. ευρώ και οι εργασίες ανακαίνισης θα ξεκινήσουν σε 10 μήνες. Το πρόγραμμα αξιοποίησης περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση της Στοάς Βιβλίου, της Στοάς Ορφέως και του Αίθριου του Αρσακείου, συνολικής έκτασης 11.000 τ.μ., ενώ παραμένουν ως έχουν οι χώροι που μισθώνει από το 1984 το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στόχος του προγράμματος είναι οι Στοές Βιβλίου και Ορφέως να ανακτήσουν τον κεντρικό ρόλο που είχαν στη ζωή της πρωτεύουσας μέσω της δημιουργίας ενός σύγχρονου πολιτισμικού και γαστρονομικού εμπορικού κέντρου, το οποίο θα είναι συνώνυμο της ελληνικής ποιοτικής διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής. Ο πολυχώρος προώθησης της ελληνικής μεσογειακής διατροφής θα εκτείνεται σε 11.000 τ.μ., ενώ υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν 500 άμεσες και 5.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Στον σύγχρονο γαστρονομικό κόμβο, εκτός από εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα που θα φιλοξενούν γνωστές ελληνικές εταιρείες αλλά και μικρούς Έλληνες παραγωγούς, θα πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικές-πολιτιστικές δράσεις, όπως είναι εργαστήρια για τη γευσιγνωσία ελαιόλαδου και κρασιού, μαθήματα από καταξιωμένους σεφ σε μικρά παιδιά και θεματικοί διάλογοι-ανοιχτές συζητήσεις γύρω από την ελληνική διατροφή.

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =