αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔημιουργείται το πρώτο χωριό για digital νομάδες στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημιουργείται το πρώτο χωριό για digital νομάδες στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλο και πιο έντονη φαίνεται να γίνεται η τάση με τους digital νομάδες- και μένει να δούμε ποιο θα είναι το τοπίο μετά την πανδημία. Όπως έχουμε ξανά γράψει εδώ στο It’s Possible, αρκετές είναι οι χώρες που προσπαθούν να «πιάσουν θέση» μέσα σε αυτό το πεδίο, και να προσελκύσουν remote εργαζόμενους από όλο τον κόσμο.

Η Μαδέρα (ομάδα νήσων στον Ατλαντικό ωκεανό) το πάει ένα βήμα πιο κάτω. Και δημιουργεί το πρώτο χωριό για digital νομάδες στον κόσμο. Το Digital Nomad Village θα ανοίξει τις πύλες του στην περιοχή Ponta Do Sol. Και όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, πρόκειται για μια εντυπωσιακή περιοχή.

Συγκεκριμένα, από την 1η Φεβρουαρίου, επαγγελματίες από όλο τον κόσμο θα μπορούν να αιτούνται τη διαμονή τους στον ηλιόλουστο προορισμό για χρονική περίοδο ενός έως έξι μηνών, όπου θα μπορούν να εργάζονται και να απολαμβάνουν ταυτόχρονα τα τοπία και τον πολιτισμό της περιοχής. Στους ενδιαφερόμενους προσφέρεται επίσης δωρεάν χώρος εργασίας, γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο, αποκλειστικές εκδηλώσεις και ένας ντόπιος ο οποίος θα τους βοηθά να εγκλιματιστούν.

Το πρότζεκτ αναπτύχθηκε από την τοπική κυβέρνηση της Μαδέρα, σε συνεργασία με την Startup Madeira.

Οι ενδιαφερόεμνοι θα πρέπει να διασφαλίσουν τη διαμονή τους, τις μεταφορές και τη visa, και όσοι προέρχονται εκτός ΕΕ θα χρειαστεί να λάβουν visa Σένγκεν 90 ημερών. Το πρόγραμμα προσφέρει βοήθεια όσον αφορά την εύρεση επιλογών διαμονής μακράς διαρκειας, όπως καταχωρήσεις στην Airbnb και ξενοδοχεία με εκπτωτικά προγράμματα για τέτοιου είδους διαμονή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − 4 =