αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Καματάκη της MLS- Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του Καματάκη της MLS- Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Την έκδοση προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για πάγωμα κάθε περιουσιακού στοιχείου  του κ. Ιωάννη Καματάκη, βασικού μετόχου της  MLS, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης συντηρητικής κατάσχεσης στις 8  Δεκεμβρίου πέτυχε η κυπριακή εταιρεία Leftwich Limited.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος της Leftwich Limited υποστήριξε στην αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης πως τον Δεκέμβριο του 2018 η εταιρεία (αγνώστων μετόχων) απέκτησε περίπου το 3% της MLS έναντι 1.560.000 ευρώ. Στις παρουσιάσεις που έκανε ο ίδιος ο κ. Καματάκης στην Leftwich Limited, υποστήριζε πως η MLS, “είχε κατορθώσει και είχε αναπτύξει ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας, την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης “MAIC”, που θα αποτελούσε τη ναυαρχίδα της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια”.

Το προϊόν αυτό, όπως έλεγε, “ήδη πήγαινε πολύ καλά, καθώς υποτίθεται πως οι παραγγελίες ξεπερνούσαν κάθε προσδοκία στην αγορά και είχε δημιουργήσει δυνατότητες για άνοιγμα σε νέες αγορές, με θετικότατες προοπτικές άμεσης επέκτασης της δραστηριότητας” της MLS”.

Η κυπριακή εταιρεία αγόρασε, όμως, τις μετοχές αλλά αφού συμφώνησε με τον  κ. Καματάκη και την MLS με ιδιωτικό συμφωνητικό, που υπεγράφη στις 6 Δεκεμβρίου 2018, πως στην περίπτωση που είχε αποκρύψει κάποια σημαντική πληροφορία ικανή να επηρεάσει την τιμή της μετοχής “θα επαναγόραζε τις μετοχές στην τιμή που τις αγοράσαμε εμείς, πλέον των εξόδων κάθε συναλλαγής (αρχικής και επαναγοράς). Σε περίπτωση δε που δεν συμμορφωνόταν με την ως άνω υποχρέωση, είχε συμφωνηθεί ότι είχαμε κάθε δικαίωμα να πουλήσουμε τις μετοχές προς οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, και να αναζητήσουμε τη διαφορά από τους εναγόμενους”.

Σημειώνεται πως η αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης είχε γίνει και κατά της MLS, όμως το δικαστήριο αποδέχτηκε την έκδοση προσωρινής διαταγής μόνο στο μέρος που αφορούσε τον κ. Ιωάννη Καματάκη. 

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή εξ αναβολής γενική συνέλευση των ομολογιούχων των ομολόγων ΜΛΣ01 και ΜΛΣ02, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε.

Ειδικότερα η γενική συνέλευση συγκλήθηκε μεν, καθώς διέθετε την απαιτούμενη απαρτία, ωστόσο δεν διέθετε το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής (2/3 των ομολογιούχων) για να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση για το ζήτημα της καταγγελίας ή μη των ομολόγων της MLS. 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − ten =