αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν χρειάζονται πτυχία για να εργαστεί κάποιος στην Google ή την Apple- Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να προσληφθείς

Δεν χρειάζονται πτυχία για να εργαστεί κάποιος στην Google ή την Apple- Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να προσληφθείς

Φαίνεται ότι αυτή η τάση γίνεται όλο και πιο έντονη. Ενώ πριν κάποια χρόνια τα πτυχία έμοιαζαν ως το απόλυτο «διαβατήριο» για να εργαστείς σε μια καλή εταιρία, τώρα βλέπουμε τους κολοσσούς τον έναν μετά τον άλλο να γυρίζουν την πλάτη στα «χαρτιά». Δεν είναι η Νο1 προτεραιότητα τους, όταν θέλουν να προσλάβουν κάποιον.

Το κορυφαίο career site Glassdoor δημοσίευσε μια νέα λίστα με 15 εταιρίες που δεν κοιτούν το πτυχίο όταν κάνουν προσλήψεις. Ανάμεσα τους μεγάλα brands όπως η Google, η Apple, η ΙΒΜ και η Ernst and Young. Και τι χρειάζεται να έχεις για να εργαστείς σε εταιρίες σαν αυτές; Ο ο αρμόδιος αντιπρόεδρος ανθρώπινου δυναμικού της Google, Λάζλο Μποκ, δίνει μερικές απαντήσεις: «Ο βαθμός πτυχίου και διάφορα τεστ που κάνουμε δεν έχουν κανένα νόημα ως κριτήρια για το να προσλάβεις κάποιον. Έχουμε καταλάβει πως δεν προβλέπουν τίποτα». Και προσθέτει πως «έχουμε καταλήξει πως αυτό που μετράει δεν είναι τα πτυχία ή ακόμα και το IQ. Είναι η ικανότητα μάθησης. Είναι η ικανότητα να εξελιχθείς στην πορεία. Είναι η ικανότητα να μπορείς να βάλεις σε τάξη γιγαντιαίο πλήθος πληροφοριών».

Με απλά λόγια, όποιος μπορεί να κάνει την δουλειά (ή έχει τις βάσεις για να την κάνει στο προσεχές μέλλον), μπορεί να προσληφθεί. Ακόμα κι αν δεν έχει ένα σχετικό πτυχίο. Δες παρακάτω όλο το TOP-15 που δημοσίευσε η Glassdoor με τις μεγάλες εταιρίες που δεν κοιτούν τα πτυχία.

1. Google

2. Ernst and Young (EY)

3. Penguin Random House

4. Costco Wholesale

5. Whole Foods

6. Hilton

7. Publix

8. Apple

9. Starbucks

10. Nordstrom

11. Home Depot

12. IBM

13. Bank of America

14. Chipotle

15. Lowe’s

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − one =