αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν σου αρέσει η δουλειά σου; Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις

Δεν σου αρέσει η δουλειά σου; Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις

Αν είσαι από αυτούς που λένε ότι δεν τους αρέσει η δουλειά τους, δεν είσαι ο μόνος. Και στην Ελλάδα βλέπουμε πολλούς ανθρώπους που δεν τους αρέσει η δουλειά που κάνουν. Και κάθε πρωί που ξυπνούν για να πάνε σε αυτή, νιώθουν ότι ανεβαίνουν… σε έναν Γολγοθά. Το ερώτημα μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, είναι τι μπορείς να κάνεις. Για αρχή, κάνε μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου:

  • Τι δεν σου αρέσει στη δουλειά σου;
  • Δεν σου αρέσει η συγκεκριμένη δουλειά ή ο κλάδος που έχεις επιλέξει;
  • Πόσο καιρό νιώθεις έτσι;
  • Έχεις την οικονομική δυνατότητα να αφήσεις άμεσα την τωρινή δουλειά σου μέχρι να βρεις κάτι καινούργιο;
  • Τι θέλεις απ’ την επόμενη δουλειά σου;

Οι συγκεκριμένες ερωτήσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως ένας «χάρτης». Για να καταλάβεις τι ακριβώς είναι αυτό που βιώνεις και να δεις ποιες είναι ίσως οι καλύτερες επιλογές που έχεις μπροστά σου. Αν η απαντήσεις σου στα παραπάνω ερωτήματα είναι ξεκάθαρες, τότε κάνε το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Και ετοιμάσου να βρεις ένα νέο επαγγελματικό μονοπάτι.

Έχουμε δει περιπτώσεις ανθρώπων που δεν τους άρεσε η δουλειά τους -για τον οποιοδήποτε λόγο- κι αυτό είχε σοβαρό αντίκτυπο στην ψυχολογία τους. Η ψυχολογική καταπίεση και η εμφάνιση συμπτωμάτων κατάθλιψης λόγω της δουλειάς δεν είναι σπάνιο και βέβαια δεν θέλεις να φτάσεις σε αυτό το σημείο.

Εάν, λοιπόν, έχεις ανάγκη για κάτι διαφορετικό, κάτι που να σε εκφράζει και να σου ταιριάζει καλύτερα, τότε κάνε το. Ο δρόμος πιθανότατα δεν θα είναι εύκολος. Ποτέ δεν είναι εύκολο το να φεύγεις από μια δουλειά και να αναζητάς μια καινούργια, ειδικά σε μια περίοδο αβεβαιότητας. Αλλά εάν αυτή τη στιγμή τα οικονομικά σου, σου επιτρέπουν αυτή την αλλαγή, τότε ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις το μεγάλο βήμα. Η αρχή μπορεί να γίνει ίσως με μια αναζήτηση ανοιχτών θέσεων στο Linkedin.

Όπως έχεις αποδειχτεί στις περισσότερες περιπτώσεις, αν δεν είσαι ικανοποιημένος για κάποιους λόγους από την δουλειά σου, το σκηνικό δεν θα αλλάξει στο κοντινό μέλλον. Στις περισσότερες δουλειές τα δεδομένα είναι λίγο- πολύ συγκεκριμένα. Ο μισθός, τα ωράρια, ο όγκος δουλειάς, το αφεντικό ή οι συνάδελφοι. Τα έχεις δει. Αν δεν σου αρέσουν και μέχρι τώρα δεν έχεις δει να βελτιώνεται προς το καλύτερο η κατάσταση, τότε μάλλον αυτό δεν θα συμβεί σύντομα. Και ήρθε η ώρα να αναζητήσεις μια άλλη επαγγελματική στέγη. Για να είσαι πιο χαρούμενος και πιο παραγωγικός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως θα βγάλεις 500 ευρώ τον μήνα μέσα από το Fiverr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =